«Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη: Σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας»: μεγάλη συμμετοχή στο συνέδριο

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Ιωάννης Καποδίστριας ολοκλήρωσε επιτυχώς το Πρώτο Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης: «Ευρωπαϊκή Άμυνα, Ασφάλεια και Βιώσιμη Ανάπτυξη». Το δεύτερο και τελευταίο συνέδριο του Προγράμματος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Αθήνα, με θέμα: «Ενέργεια και Βιώσιμη Ανάπτυξη: Σχέσεις Ε.Ε. – Ρωσίας».

Στο

συνέδριο συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Νικητάκος Νικήτας, ο Διευθυντής Ενεργειακής Αποδοτικότητας του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.) κ. Αγερίδης Γεώργιος, ο Αναπληρωτής Επικεφαλής και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Καϊλής Αντώνιος, ο Λέκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Δαγούμας Αθανάσιος, ο Δρ. και Συντονιστής του Κέντρου Ρωσίας, Ευρασίας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων) κ. Φίλης Κωνσταντίνος και ο Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. Ιωάννης Καποδίστριας κ. Μέριανος Προκόπιος.

Το συνέδριο παρακολούθησαν 145 διπλωμάτες και ακόλουθοι του Υπουργείου Εξωτερικών, επιστημονικοί συνεργάτες του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ανώτατοι αξιωματικοί του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των γενικών επιτελείων όλων των σωμάτων των ένοπλων δυνάμεων, δημοσιογράφοι, ερευνητές και φοιτητές όλων των επιπέδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα