Διεθνής άσκηση για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης

13:05 5/6/2012 - Πηγή: Econews

Άσκηση αντιμετώπισης περιστατικού ρύπανσης, με την ονομασία «NIREAS2012», θα πραγματοποιηθεί στη θαλάσσια περιοχή στο Ελληνικό, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και ως παράλληλο γεγονός με τη διοργάνωση της διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «POSIDONIA2012».

Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα, προκειμένου να ελεγχθούν οι βασικές λειτουργίες του υφιστάμενου σχεδιασμού καταπολέμησης τέτοιων περιστατικών σε περιφερειακό επίπεδο, αφενός ως προς την επάρκεια

της οργανωτικής δομής και αφετέρου ως προς το επίπεδο συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων, σε συνδυασμό με την πλήρη εφαρμογή του τοπικού σχεδίου της εμπλεκόμενης Λιμενικής Αρχής Πειραιά.

Από πλευράς επιχειρησιακών μέσων, το Λιμενικό Σώμα –Ελληνική Ακτοφυλακή  θα διαθέσει ένα ελικόπτερο DAUPHIN ή εναλλακτικά ένα αεροσκάφος, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης (ΠΑΘ), ένα πλωτό περιπολικό και δύο απορρυπαντικά σκάφη.

Επίσης στην άσκηση θα συμμετέχει ένα παράκτιο δεξαμενόπλοιο και ένα ρυμουλκό/ σκάφος απορρύπανσης που έχουν ναυλωθεί από την EMSA(«AKTAIAOSRV  Ν.Π. 11636»  και «AEGISN.Π.11858» αντίστοιχα), ρυμουλκά αλλά και βοηθητικά σκάφη.

Keywords
Τυχαία Θέματα