Δενδροκομία: σεμινάριο με έκπτωση 50% από το e-school by agronomist.gr

Το e-school by agronomist.gr ανακοινώνει τη διεξαγωγή του σεμιναρίου «Δενδροκομία», διάρκειας 40 ωρών το οποίο θα αρχίσει στις 14 Ιανουαρίου 2013 και θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 7-9μμ.

Η ύλη του μαθήματος διαμορφώνεται ως εξής:

1. Βασικές έννοιες καλλιέργειας καρποφόρων δένδρων

Α. Χαρτογράφηση καρποφόρων δένδρων. Τμήματα του δένδρου. Παράγοντες που επηρεάζουν τη βλαστητική ανάπτυξη, το ριζικό σύστημα, τη διαφοροποίηση των οφθαλμών, την ανθοφορία και την καρπόδεση.

Β. Αραίωμα καρπών. Σημασία και μέθοδοι αραιώματος. Παράγοντες επίδρασης.

Γ.

Θρέψη των δένδρων. Ποια είναι τα βασικότερα θρεπτικά στοιχεία για την ανάπτυξη τους. Πως καθορίζεται ο χρόνος και ο τρόπος λίπανσης. Κριτήρια προσδιορισμού λιπαντικών αναγκών.

Δ. Νερό και σημασία του στην παραγωγή. Αξιοποίηση νερού από τα καρποφόρα δένδρα. Καλλιέργεια σε ξηρικές και αρδεύομενες συνθήκες. Ελλειμματική άρδευση: μια καινοτόμος προσέγγιση!

Ε. Το κλάδεμα. Τύποι και βασικές αρχές. Σημασία για την παραγωγικότητα των δενδρώνων.

Στ. Πολλαπλασιασμός καρποφόρων δένδρων. Εγγενής και αγενής μέθοδος αναπαραγωγής. Υποκείμενα και σημασία χρήσης τους. Μέθοδοι εμβολιασμού.

Ζ. Φυτοορμόνες και ανάπτυξη δένδρων. Σημασία στη γεωργική πράξη.

Η. Ωρίμανση και συγκομιδή. Περιβαλλοντικοί και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τις διαδικασίες. Κυριότεροι τρόποι συγκομιδής.

2. Ειδικές καλλιεργητικές μεταχειρίσεις

Α. Η καλλιέργεια των ακρόδρυων (Φιστικιά, Αμυγδαλιά, καρυδιά, καστανιά, φουντουκιά)

Β. Η καλλιέργεια των πυρηνόκαρπων (ροδακινιά, βερικοκιά, κερασιά, δαμασκηνιά, βυσσινιά)

Γ. Η καλλιέργεια των μηλοειδών (μηλιά, αχλαδιά, κυδωνιά)

Δ. Η καλλιέργεια των εσπεριδοειδών (λεμονιά, πορτοκαλιά, μανδαρινιά)

Ε. Διάφορα καρποφόρα (ροδιά, ακτινιδιά, λωτός, ζιζυφιά, συκιά, χαρουπιά)

Για κάθε δένδρο θα συζητηθούν οι εδαφοκλιματικές απαιτήσεις, οι ιδιαίτεροι καλλιεργητικοί χειρισμοί (εγκατάσταση, πολλαπλασιασμός, λίπανση άρδευση, κλάδεμα, κ.ά.), οι προωθούμενες ποικιλίες, οι εχθροί-ασθένειες και οι μετασυλλεκτικές χρήσεις.

3. Μέθοδοι αποτελεσματικής προώθησης δενδροκομικών προϊόντων

Α. Εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου

Β. Έρευνα αγοράς

Γ. Στρατηγική μάρκετινγκ

Δ. Προϊόντα γεωργίας μικρής κλίμακας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιεργητές που θέλουν να παράγουν δενδροκομικά προϊόντα υψηλής απόδοσης και ποιότητας, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν τρόπους επιχειρηματικής διεξόδου.

Το σεμινάριο προσφέρεται με σημαντική έκπτωση 50% από 300€, μόνο με 150€ και για περιορισμένο αριθμό συμμετοχών στις ζωντανές διαλέξεις, ενώ υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής σε δύο ισόποσες μηνιαίες δόσεις των 75€.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι εγγραφούν μέχρι τις 31/12/2012 ως συνδρομητές στο e-school by agronomist.gr μόνο με 40€/χρόνο, μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο σε βιντεοσκόπηση χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση.

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις στην ιστοσελίδα του e-school by agronomist.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα