Δέλτα Αξιού: συνάντηση φίλων και εθελοντών το Σάββατο

Συνάντηση φίλων και εθελοντών του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα πραγματοποιείται το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο κοινοτικό κατάστημα Καλοχωρίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα γίνει παρουσίαση της προστατευόμενης περιοχής, των στόχων της νέας αυτής ομάδας και του προγράμματος εκδηλώσεων της σεζόν.

Πρόκειται για μία σειρά εκδηλώσεων όπως ξεναγήσεις γνωριμίας με την προστατευόμενη περιοχή, σεμινάριο για την περίθαλψη άγριων ζώων, εκδήλωση για τη φωτογραφία φύσης κα.

Σκοπός είναι η δημιουργία ενός

πυρήνα ανθρώπων οι οποίοι, με επίκεντρο την πολύπαθη περιοχή του Καλοχωρίου, θα «αγκαλιάσουν» την προστατευόμενη περιοχή, θα βοηθήσουν στην ανάδειξή της και στην προστασία της από παρανομίες.

Η λιμνοθάλασσσα Καλοχωρίου και οι εκβολές του ποταμού Γαλλικού, εξαιτίας και της γειτνίασής της περιοχής με τη Θεσσαλονίκη δέχονται σημαντικές πιέσεις κυρίως από την παράνομη διάθεση μπαζών και απορριμμάτων.

Πέραν αυτών, στην περιοχή πραγματοποιείται παράνομο κυνήγι, ενώ προβληματική είναι η παραμονή κτηνοτροφικών μονάδων, εντός μάλιστα του Περιβαλλοντικού Πάρκου Γαλλικού Ποταμού.

Πρόκειται όμως για μία περιοχή, όπου αντί για σκουπίδια, μπάζα και μαντριά, μπορεί να προσφέρει έναν εξαιρετικό τόπο αναψυχής και εκπαίδευσης σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα