Δέλτα Αξιού: εργοστάσιο σε Ζώνη Προστασίας

Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής εργοστασίου ανακύκλωσης στο Εθνικό Πάρκο Αξιού, που είχαν σταματήσει τον περασμένο Μάιο, μετά από παρέμβαση του Φορέα Διαχείρισης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, για την ανέγερση μονάδας, ο ιδιοκτήτης είχε πάρει άδεια από την πρώην Νομαρχία Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας παράλληλα επιδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην επίσημη αναφορά του Φορέα

Διαχείρισης Δέλτα Αξιού προς την Πολεοδομία και το Αστυνομικό Τμήμα Σίνδου, επισημαίνεται ότι τη Δευτέρα, «κατά τη διάρκεια περιπολίας από τους φύλακες διαπιστώθηκε ότι συνεχίζονται οι οικοδομικές εργασίες. Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες, για την παύση των οικοδομικών εργασιών».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το συγκεκριμένο εργοστάσιο άρχισε να χτίζεται μέσα στη Γ’ Ζώνη Προστασίας του περιβαλλοντικού πάρκου τον περασμένο Μάιο, χωρίς ωστόσο να ζητηθεί η απαιτούμενη από το νόμο γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης.

Όταν η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο, οι οικοδομικές εργασίες σταμάτησαν και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας, η οποία εκκρεμεί.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα