Δέκα συμβουλές για να επιλέξετε το σωστό κλιματιστικό από την LG Electronics

13:14 19/6/2012 - Πηγή: Econews

Η LG Electronics, ηγέτιδα εταιρεία στην κατασκευή κλιματιστικών συστημάτων οικιακής και επαγγελματικής χρήσης, παραθέτει τους 10 σημαντικότερους παράγοντες για τη σωστή επιλογή και χρήση του κλιματιστικού με στόχο να απαντήσει στα βασικότερα ερωτήματα των καταναλωτών.

Τα οικιακά και επαγγελματικά συστήματα κλιματισμού αποτελούν τομέα εξειδίκευσης της LG. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πρώτη εταιρεία

στην ελληνική αγορά που εγκαινίασε την Ακαδημία Κλιματισμού, εξειδικευμένο κέντρο εκπαίδευσης και κατάρτισης για συστήματα και συσκευές κλιματισμού, επενδύοντας στην συνεχή αναβάθμιση των δεξιοτήτων όλων των εμπλεκόμενων στον χώρο του Κλιματισμού.

Το έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό της Ακαδημίας Κλιματισμού της LG Electronics Ελλάς και ο κ. Χρήστος Γκέκας, Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. και υπεύθυνος Ακαδημίας, προτείνουν:

1. Υπολογίστε τον συντελεστή απόδοσης COP/EER

O συντελεστής απόδοσης (EER για τη ψύξη / COP για τη θέρμανση) είναι ένας καθαρός αριθμός, ο οποίος μας επιτρέπει να συγκρίνουμε διαφορετικές κλιματιστικές μονάδες, ώστε να αποφασίσουμε ποιά είναι αυτή που προσφέρει τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Ο αριθμός προκύπτει, εάν διαιρέσουμε την ποσότητα ενέργειας που μας «δίνει» η κλιματιστική μονάδα με την ποσότητα ενέργειας που «παίρνει» η κλιματιστική μονάδα (την κατανάλωσή της σε ηλεκτρικό ρεύμα). Όσο πιο μεγάλος είναι ο συγκεκριμένος αριθμός, τόσο πιο οικονομική είναι η λειτουργία ενός κλιματιστικού. Επιπλέον τόσο λιγότερο ρεύμα χρειάζεται να καταναλώσει, ώστε να επιτύχει την επιθυμητή θερμοκρασία στο χώρο μας.

2. Επιλέξτε κλιματιστικό με Συμπιεστή Inverter

Ο συμπιεστής Inverter έχει τη δυνατότητα να μεταβάλλει τη συχνότητα περιστροφής του και κατά συνέπεια την απόδοσή του, καταναλώνοντας ακριβώς όση ενέργεια χρειάζεται. Αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία του χώρου παραμένει σταθερή, χωρίς τα συνεχή σταματήματα/ξεκινήματα των συμβατικών συμπιεστών, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας.

3. Υπολογίστε την απόδοση του κλιματιστικού

Η απόδοση των κλιματιστικών μετριέται είτε σε Κw/h είτε σε BTU/h. Kαι οι δύο μονάδες εκφράζουν την ποσότητα θερμότητας (ενέργειας) που είτε μπορεί να απορροφήσει η μονάδα σε λειτουργία ψύξης, είτε να προσδώσει σε λειτουργία θέρμανσης.

4. Συντηρήστε σωστά και έγκαιρα το κλιματιστικό σας

Η συντήρηση μιας κλιματιστικής μονάδας έχει διπλό σκοπό. Την εξασφάλιση της λειτουργίας της όσον αφορά στην απόδοση, αλλά και στον καθαρισμό, ώστε οποιοιδήποτε μικρο-οργανισμοί αναπτύσσονται στο περιβάλλον που υπάρχει εντός της μονάδας να εξουδετερωθούν με τη χρήση κατάλληλων χημικών.

5. Δώστε προσοχή στην αφύγρανση σε μία μονάδα κλιματισμού

Όταν η μονάδα λειτουργεί σε ψύξη, καθώς ο αέρας περνά μέσα από την μονάδα και ψύχεται, οι υδρατμοί υγροποιούνται και στη συνέχεια με τη μορφή συμπυκνώματος απομακρύνονται μέσω της αποχέτευσης. Εάν υπάρχει πρόβλημα ξηρότητας, τότε θα πρέπει να αναπληρώσετε την υγρασία με κατάλληλη συσκευή, όπως είναι για παράδ

Keywords
Τυχαία Θέματα