ΔΕΗ: σε τρείς δόσεις οι αυξήσεις στα τιμολόγια

Αυξήσεις φωτιά στα τιμολόγια ρεύματος φέρνει το Μνημόνιο από το νέο έτος.

Οι αυξήσεις, που θα επιβαρύνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, θα γίνουν σε τρείς δόσεις, με την πρώτη να εφαρμόζεται τον Ιανουάριο και τις υπόλοιπες δυο τον Μάιο και τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με tanea.gr,  η πρώτη δόση δεν αποκλείεται να είναι διψήφια, της τάξης του 9% – 10%, ενώ για όλο το 2013 οι αυξήσεις ενδέχεται να φτάσουν και στα επίπεδα του 20% – 30%.

Μάλιστα από τον Ιούλιο, που θα τεθεί σε ισχύ

και η τρίτη αύξηση, τα τιμολόγια απελευθερώνονται πλήρως, με εξαίρεση τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με ειδικές ανάγκες).

Υπενθυμίζεται ότι στο θέμα των αυξήσεων αναφέρθηκε χθες και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου, τονίζοντας ότι το 2012 δεν έγιναν αυξήσεις ωστόσο «το 2013 είναι μια χρονιά, που με βάση την ευρωπαϊκή οδηγία και τη μνημονιακή υποχρέωση θα πρέπει να προχωρήσουμε σε απελευθέρωση των τιμολογίων».

«Σημαίνει ότι στις εταιρίες που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα πρέπει να έχουν συνάφεια οι τιμές με το κόστος παραγωγής. Από εμάς, γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση επί του συγκεκριμένου ζητήματος», προσέθεσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα