Χρηματικό πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ σε ενεργειακό κολοσσό για κατασκοπεία

Χρηματικό πρόστιμο ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε δικαστήριο του Παρισιού στον ενεργειακό κολοσσό EDF για κατασκοπεία σε βάρος της Greenpeace, μια υπόθεση που χρονολογείται από το 2006.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η EDF είχε προσλάβει την ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας Kargus για να κατασκοπεύσει την περιβαλλοντική οργάνωση.

Δύο από τους υπαλλήλους της συγκεκριμένης εταιρείας καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης επειδή έκλεψαν αρχεία από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του πρώην επικεφαλής εκστρατειών της Greenpeace στη Γαλλία, χρησιμοποιώντας παράλληλα και άλλα παράνομα μέσα για τη συλλογή δεδομένων.

Όπως γνωστοποιήθηκε, με την κατασκοπεία η γαλλική εταιρεία ενέργειας προσπαθούσε να μάθει λεπτομέρειες για τις εκστρατείες που διοργάνωνε η Greenpeace σε βάρος της, καθώς η οργάνωση αντιδρούσε έντονα στα σχέδια για τους νέους πυρηνικούς αντιδραστήρες της EDF στη Γαλλία.

Σημειώνεται ότι στα άμεσα σχέδια της EDF περιλαμβάνεται η κατασκευή τεσσάρων πυρηνικών αντιδραστήρων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Econews