Μπισκοτόσπιτα! (video)

Τα Χριστούγεννα είναι ιδανική περίοδος για να φτιάξουμε κουραμπιέδες, μελομακάρονα, αλλά και μπισκότα. Η Φανή μας φτιάχνει τα πιο όμορφα μπισκοτόσπιτα του κόσμου!

Υλικά
Για το μπισκότο:
125 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
125 γραμμάρια μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
1 κουταλάκι

του γλυκού τζίντζερ σκόνη
1/8 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
90 γραμμάρια βούτυρο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking Powder
500 γραμμάρια κοσκινισμένο αλεύρι
1 αυγό
½ κουταλάκι του γλυκού τόνκα
Διάφορες πολύχρωμες λιχουδιές

Για το γλάσο:
400 γραμμάρια άχνη
2 ασπράδια αυγού

Εκτέλεση

Μείγμα Μπισκότου
1.Προθερμαίνουμε σε χαμηλή φωτιά το τηγάνι και βάζουμε το βούτυρο , την μαύρη ζάχαρη, την κανέλα , το τζίντζερ , την τόνκα , το γαρύφαλλο και τέλος το μέλι. Τα ανακατεύουμε πάντα σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσουν όλα τα υλικά ανεβάζουμε τους βαθμούς κελσίου ίσα ίσα να πάρουν μία βράση. Βγάζουμε το τηγάνι με το μείγμα από το μάτι και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

2.Προσθέτουμε το baking powder και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και ένα χτυπημένο αυγό και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ και ανακατεύουμε πάλι μέχρι να γίνει ζυμάρι. Μόλις είναι έτοιμο το ζυμάρι το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.

Κοπή σχεδιών
1.Στην συνέχεια κόβουμε με ένα κοπίδι όσο πιο ίσια γίνεται τα σχήματα- πατρόν ( τοίχους, παράθυρα, πόρτες , πανέρια κ.λ.π ) από το χαρτί . Μπορείτε να κάνετε ότι σχέδιο θέλετε.

Μπισκότο
1.Σε ένα ταψί βάζουμε ένα αντικολλητικό χαρτί . Ανοίγουμε με ένα πλάστη την ζύμη μας και την πλάθουμε μέχρι να γίνει τόσο ψιλή όσο την θέλουμε.

2.Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το μαχαίρι και τα πατρόν μας κόβουμε τα κομμάτια που θέλουμε. Αφού τελειώσουμε προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς τα βάζουμε για ψήσιμο για 10 λεπτά περίπου.

Για το γλάσο
1.Το γλάσο μας χρειάζεται για να κολλήσουμε τα κομμάτια μεταξύ τους. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα ασπράδια αυγού με ένα μίξερ και προσθέτουμε λίγη λίγη την άχνη ζάχαρη. Προσοχή θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουμε εντός 30 λεπτών το πολύ για να μην μας πήξει.

Μπισκοτόσπιτο
1.Παίρνουμε μία σύριγγα και βάζουμε μέσα το γλάσο. Κολλάμε τα κομμάτια μεταξύ τους. Τέλος το στολίζουμε με διάφορες καραμέλες, λιχουδιές κ.α

Δείτε το video

Μπισκοτόσπιτα from diytv.gr on Vimeo.

Keywords
Τυχαία Θέματα