ΑΡΧΕΛΩΝ: απελευθερώθηκε η καρέτα «Αλέξης»

Η νεαρή caretta caretta «Αλέξης» διασώθηκε στην Πρέβεζα στις 24 Αυγούστου 2011. Το καλοκαίρι που πέρασε υπήρξε ιδιαίτερα πολυάσχολο με αρκετές χελώνες να φθάνουν καθημερινά στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ, ειδικά από την περιοχή της Πρέβεζας.

Η καλή συνεργασία που δημιουργήθηκε με μια τοπική οργάνωση, βοήθησε στην ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σε κοινοτικό επίπεδο.

Ύστερα από ακτινογραφίες, εντοπίστηκε στο εσωτερικό της χελώνας ένα αγκίστρι, ακολουθούμενο από πετονιά. Το γεγονός αυτό

κατέστησε απαραίτητη τη χειρουργική επέμβαση η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλινική. Η κτηνίατρός , Λητώ Κριτσέλη χορήγησε επίσης στη χελώνα αντιβιοτικά για την αποφυγή μόλυνσης.

Σύντομα, ο «Αλέξης» άρχισε να τρέφεται μόνος του, βοηθώντας έτσι στη γρηγορότερη ανάρρωσή του. Ακολούθησε ύστερα η μεταφορά του σε μεγαλύτερη δεξαμενή για παρακολούθηση. Αφέθηκε ελεύθερος στην παραλία Λεγρενά κατά τη δύση του ηλίου στις 9 Δεκεμβρίου 2011.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ αισιοδοξεί για την προσεχή απελευθέρωση κι άλλων χελωνών, με σύμμαχο πάντα τον καλό καιρό.

‘Οσοι επιθυμούν να ενισχύσουν το έργο του ΑΡΧΕΛΩΝ μπορούν να επιλέξουν για τα Χριστουγεννιάτικα δωράκια αναμνηστικά από το Κέντρο Διάσωσης στη Γλυφάδα. Τα χρήματα όλα προσφέρονται για τη φροντίδα των τραυματισμένων χελωνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα