Αλέξης Τσίπρας: Ελντοράντο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας η Ελλάδα

09:10 22/5/2012 - Πηγή: Econews

Συνέντευξη στο Reuters παραχώρησε τη Δευτέρα 21 Μαΐου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα είχαν και “πράσινο” ενδιαφέρον καθώς εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα

πρέπει να γίνει ένα “Ελντοράντο ανανεώσιμης ενέργειας”.

Ειδικότερα, αφού ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διατήρηση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, δήλωσε ότι πρέπει να ξεκινήσουν συζητήσεις για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας μας.

Μεταξύ των μέτρων που θα ήθελε να συζητηθούν είναι η χρηματοδότηση του δημοσίου προϋπολογισμού από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η δημιουργία Ευρωομολόγου ώστε να χρηματοδοτηθεί ένα νέο “Σχέδιο Μάρσαλ” για επενδύσεις σε κλάδους όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

“Η Ελλάδα είναι μια ευλογημένη χώρα.Έχει πολύ ήλιο, μπορεί να διαχειριστεί τα ύδατά της αποτελεσματικότερα για την παραγωγή ενέργειας. Θα πρέπει να γίνει ένα Ελντοράντο ανανεώσιμης ενέργειας”.

Οι προτάσεις Τσίπρα -σημειώνει το Reuters- προϋποθέτουν την αλλαγή πλεύσης στην Ευρώπη ως προς τα μέτρα λιτότητας για τη μείωση του ελλείμματος και την αναστροφή της υφεσιακής κατάστασης της οικονομίας.

“Αν οι Ευρωπαίοι δεν το συνειδητοποιήσουν θα έχουν διαπράξει ένα ιστορικό λάθος, διότι ο πραγματικός ασθενής δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η θεραπεία πρέπει να αλλάξει πριν είναι πολύ αργά για την Ευρώπη”.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα