Αιολική ενέργεια: μεγαλύτερες έλικες για αυξημένη παραγωγή ενέργειας προωθούν στις ΗΠΑ

10:33 24/7/2012 - Πηγή: Econews

Κατά 27% αυξήθηκε η παραγωγή ενέργειας από τον άνεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2011. Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας της χώρας, βασικό ρόλο στην αύξηση διαδραμάτισε το μεγαλύτερο μέγεθος των ελίκων των ανεμογεννητριών.

Η έκθεση του υπουργείου συνέκρινε τις έλικες που χρησιμοποιούνταν στη δεκαετία του 1980, μέσου μήκους 19,81 μέτρων με τις σημερινές που ξεπερνούν τα 45,72 μέτρα.

“Μελλοντικά, η επόμενη γενιά ελίκων ανεμογεννητριών αναμένεται να είναι μακρύτερες από ένα γήπεδο αμερικανικού ποδοσφαίρου” αναφέρει στέλεχος στην ιστοσελίδα

του υπουργείου.

Το Κέντρο Δοκιμών Αιολικής Τεχνολογίας, η πρώτη εμπορική εγκατάσταση δοκιμών ελίκων στις ΗΠΑ, θα μπορεί να διενεργεί δοκιμές στις έλικες του μέλλοντος με μήκος άνω των 90 μέτρων και αναμένεται να ενισχύσει το ρόλο του στον κλάδο.

Με τις εγκαταστάσεις του να βρίσκονται κοντά σε υπεράκτια αιολικά πάρκα και με μια αποβάθρα 370 μέτρων για τη μεταφορά των ελίκων, το Κέντρο θα μπορεί να πραγματοποιήσει δοκιμές σε ακόμα μεγαλύτερα προϊόντα με εφαρμογή σε θαλάσσια αιολικά.

Στόχος του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ είναι η “μείωση του κόστους παραγωγής για τους κατασκευαστές, η ταχεία εφαρμογή τεχνολογιών νέας γενιάς στην αγορά και η προώθηση των εγχώριων εταιρειών”.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα