Siemens: μήνυμα βιωσιμότητας από τη Διάσκεψη του ΟΗΕ στο Ρίο ντε Τζανέιρο

17:16 27/6/2012 - Πηγή: Econews

Με αφορμή τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το περίφημο άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο αναδείχθηκε σε ένα σύμβολο βιωσιμότητας, ορατό από χιλιόμετρα μακριά, χάρη στον εντυπωσιακό πράσινο φωτισμό του.

Τριακόσιοι πρωτοποριακοί προβολείς LED υψηλής απόδοσης της Osram, θυγατρικής εταιρείας της Siemens, φώτισαν το σύμβολο

της Διάσκεψης, το οποίο συγκαταλέγεται στα Επτά Θαύματα του Σύγχρονου Κόσμου.

Το 2011, με την ευκαιρία της 80ης επετείου από την ανέγερση του αγάλματος, η Osram εξόπλισε το γνωστό μνημείο με κορυφαία τεχνολογία φωτισμού. Το νέο σύστημα LED μειώνει πάνω από 75% την ενέργεια που απαιτείται για να φωτιστεί το ύψους 40 μέτρων άγαλμα. Σημειώνεται ότι οι λύσεις που συνδυάζουν προϊόντα φωτισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης και συστήματα διαχείρισης φωτισμού μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια μέχρι και 80%. Ακόμη, αξίζει να τονιστεί ότι στα συστήματα τεχνητού φωτισμού αντιστοιχεί περίπου το 20% της παγκόσμιας κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Επιπλέον, στο χώρο της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών, ένας μεγάλος αριθμός έργων της Siemens ανέδειξε τις τεχνολογίες που είναι ήδη διαθέσιμες και που μπορούν να κάνουν την περαιτέρω ανάπτυξη του κόσμου βιώσιμη και ενεργειακά αποδοτική.

Η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, γνωστή και ως Rio+20, προσέλκυσε ένα σημαντικό αριθμό επικεφαλής κρατών και ισχυρών προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο. Η Διάσκεψη ολοκληρώθηκε στις 22 Ιουνίου και πραγματοποιήθηκε 20 χρόνια μετά από τη «Συνάντηση Κορυφής για την Προστασία της Γης», την ιστορική Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη.

Μια σειρά πρόσφατων κρίσεων –όπως πολιτικές αναταραχές, η οικονομική ύφεση και διάφορες περιβαλλοντικές καταστροφές– έχουν αναδείξει την έλλειψη βιώσιμου τρόπου σκέψης σε πολλούς τομείς. Παράλληλα, οι μεγάλες παγκόσμιες τάσεις, όπως η αστικοποίηση, η παγκοσμιοποίηση και η δημογραφική αλλαγή, αμφισβητούν τα παραδοσιακά μοντέλα ανάπτυξης. Έτσι, ένας από τους στόχους του Rio+20 ήταν να εντοπίσει τις σωστές απαντήσεις σε αυτές τις προκλήσεις.

Η Siemens, μαζί με τους συνεργάτες της εντός των Ηνωμένων Εθνών και το Ίδρυμα Siemens, είχε σημαντική παρουσία στη Διάσκεψη, με στόχο να αναδείξει την πρωτοποριακή σκέψη και τη δέσμευσή της στη δράση. Ήδη πριν από την εκδήλωση (18 Ιουνίου), η Siemens παρουσίασε τα βασικά σημεία ενός ολοκληρωμένου οράματος για την πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο για το έτος 2030.

Επιπλέον, στην ειδική έκθεση με την ονομασία “Technology in Action”, η Siemens ανέδειξε τους τρόπους με τους οποίους η καινοτομία υποστηρίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη, τόσο σε βασικό επίπεδο, όσο και μέσω εξελιγμένων λύσεων υψηλής τεχνολογίας.

Δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG, η Barbara Kux και ο Roland Busch, εκπροσώπησαν την εταιρεία στο Ρίο. Με την παρουσία της στο Rio+20, η Siemens έδωσε έμφαση στην επείγουσα ανάγκη για συντονισμένη παγκόσμια δράση, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχουν ήδη εξαιρετικά απ

Keywords
Τυχαία Θέματα