Schneider Electric: «έξυπνα» δίκτυα, «έξυπνες» πόλεις και data centers στο Αννόβερο

11:15 3/5/2012 - Πηγή: Econews

Τις τελευταίες λύσεις για τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης σε παγκόσμια κλίμακα παρουσίασε η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας, στη μεγαλύτερη και πιο σημαντική Βιομηχανική Τεχνολογική Έκθεση Hannover Messe 2012 (23 – 27 Απριλίου) που πραγματοποιήθηκε στο Αννόβερο.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος τις λύσεις που προσφέρει η εταιρεία για την επίλυση του ενεργειακού διλήμματος μέσω live

demos για το «Έξυπνο» Δίκτυο, τις «Έξυπνες» Πόλεις και τα Κέντρα Δεδομένων καθώς και να συνομιλήσουν με τους ειδικούς της Schneider Electric σχετικά με τις τεχνολογικές καινοτομίες της.

Πιο συγκεκριμένα, η Schneider Electric παρουσίασε στο κοινό τις λύσεις της για το «Έξυπνο» Δικτύο (Smart Grid) μέσω ενός διαδραστικού demo που βασίζεται στo EcoStruxure ™, την ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική της Schneider Electric για τη διαχείριση της ενέργειας. Στόχος αυτής της παρουσίασης ήταν η κατανόηση της λειτουργίας της τεχνολογίας αυτής σε συνδυασμό με την προστιθέμενη αξία προς το χρήστη, παρέχοντας λύση στις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Επιπλέον, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν στην πράξη τα οφέλη από την ενοποίηση όλων των συστημάτων στην προσομοίωση μίας βιομηχανικής εγκατάστασης και να μπορέσουν να διαχειριστούν και να παρακολουθήσουν την κατανάλωση της ενέργειάς της.

Η Schneider Electric, μέσω του 2ου demo της για τις «Έξυπνες» Πόλεις (Smart Cities), παρουσίασε τις λύσεις της εταιρείας για το πώς οι πόλεις θα μπορέσουν να γίνουν πιο αποδοτικές, πιο πράσινες και πιο βιώσιμες. Στο πλαίσιο αυτό αναδείχθηκαν και προβλήθηκαν οι προτάσεις της εταιρείας για πιο «έξυπνη» ενέργεια των πόλεων, «έξυπνες» μεταφορές και δημόσιες υπηρεσίες, «έξυπνα» συστήματα ύδρευσης και συστήματα ασφαλείας καθώς και «έξυπνα» σπίτια και κτίρια. Η ενοποίηση των συστημάτων των παραπάνω τομέων αποτελεί το όραμα της Schneider Electric για ένα πιο βιώσιμο αστικό περιβάλλον.

Τέλος, το κοινό της έκθεσης είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί και στο demo που αφορούσε τις λύσεις για Data Centers της εταιρείας και να ενημερωθεί από τους τεχνικούς σχετικά με τις δυνατότητες για διαχείρισης της ισχύος και της ψύξης με στόχο ενεργειακά αποδοτικότερα κέντρα δεδομένων.

Η φετινή επιτυχημένη Έκθεση Hannover Messe, επικεντρώθηκε σε ολοκληρωμένες βιομηχανικές λύσεις, στην Έρευνα & Ανάπτυξη, στις καινοτόμες τεχνολογίες και υπηρεσίες, στην ενέργεια και στο περιβάλλον καθώς και στις προσεγγίσεις για αυτοματοποιημένη παραγωγή και επεξεργασία.

Στην Έκθεση πήραν μέρος περισσότεροι από 5.000 εκθέτες από 69 διαφορετικές χώρες, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ανήλθε σε περισσότερους από 190.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα