Mercedes: λιγότερα καύσιμα για μείωση των εκπομπών

Ένα βήμα μπροστά για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που εκλύονται από τα αυτοκίνητά της έκανε η  Mercedes-Benz, στο πλαίσιο της προσπάθειας να φτάσει τους «πράσινους» ανταγωνιστές της, όπως η BMW και η Audi, και να συμμορφωθεί με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πιστεύουμε ότι οι μέσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα αυτοκίνητά μας στην Ευρώπη θα μειωθούν το 2011 στα 150 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνών της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όπως

τόνισε, πρόκειται για μείωση 8 γραμμαρίων συγκριτικά με πέρυσι, δηλαδή συνολική μείωση τέσσερεις φορές μεγαλύτερη από τη μείωση που επιτεύχθηκε το 2010.

Για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η Mercedes-Benz, που ανήκει στον Όμιλο Daimler, έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί στα αυτοκίνητά της μηχανές που καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα, κιβώτια επτά ταχυτήτων, συστήματα stop-start στη μηχανή και βελτιωμένη αεροδυναμική σχεδίαση για την εξοικονόμηση καυσίμων.

Σημειώνεται ότι η BMW και η Audi έχουν κατά μέσο όρο καλύτερη κατανάλωση καυσίμων, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει μέχρι το 2012 τη μείωση των εκπομπών που εκλύονται από τα αυτοκίνητα τουλάχιστον στα 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που δεν συμμορφώνονται με τη συγκεκριμένη ρύθμιση θα τιμωρούνται με πρόστιμα.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα