Kρέμα κολοκυθόσουπα λάιτ με μοσχοκάρυδο

Προφανώς και δεν χρειάζεται όλα να είναι δύσκολα, σύνθετα και βαριά για να είναι εντυπωσιακά και νόστιμα. Σ’ αυτή τη λογική η συγκεκριμένη σούπα κολοκύθας λειτουργεί εξαιρετικά σαν εισαγωγή σε ένα μενού της εποχής και παρότι κρεμώδης έχει δυο στοιχεία που πολύ μου αρέσουν:

1. Το ατού να είναι λάιτ, χωρίς να υστερεί σε γεύση, μια και η πυκνότητά της οφείλεται στο ίδιο το λαχανικό κι όχι σε βούτυρα και διπλές κρέμες.

2. Έχει άρωμα, το άρωμα του φρεσκοτριμμένου μοσχοκάρυδου που της ταιριάζει απίστευτα,

κάνει το twist και αναδεικνύει τη γεύση. Αν μάλιστα σας αρέσει, προτείνω ελαφρώς να το αυξήσετε, αλλά πάντα με προσοχή. Και βέβαια έχει αυτό το φοβερό βαθύ πορτοκαλί χρώμα, που είναι αρκετό για να την κάνει ιδιαίτερη ακόμη και σερβιρισμένη στο πιο απλό μπολ.

Προετοιμασία: 20 λεπτά και μισή ώρα περίπου το μαγείρεμα. Μπορείτε να την κάνετε νωρίτερα και να την ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά πριν το σερβίρισμα. Αν αυξήσετε το μοσχοκάρυδο, κάντε το προσεκτικά προσθέτοντας λίγο – λίγο και δοκιμάζοντας. Συντονίστε το αλάτι – πιπέρι στο τέλος. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Υλικά (για 4 άτομα)
800 γραμ. καθαρισμένη κολοκύθα σε κομμάτια 2 εκατ. περίπου
1 μεγάλο άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1,2 lt ζωμό λαχανικών
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
τριμμένο μοσχοκάρυδο
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος για το γαρνίρισμα

Ετοιμάζετε τη σούπα: Βάζετε το ζωμό στην κατσαρόλα να βράζει (δυνατή φωτιά) και προσθέτετε την κολοκύθα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις τα υλικά αρχίσουν να βράζουν, σκεπάζετε, μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύετε για 30 λεπτά.

Kάνετε την κρέμα: Αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσει και αφαιρείτε με κουτάλα τον περισσότερο ζωμό, τον οποίο κρατάτε χωριστά.

Περνάτε στο μπλέντερ το μίγμα της κατσαρόλας ή χρησιμοποιείτε τον πολτοποιητή χειρός μέχρι να έχετε μια βελούδινη κρέμα. Προσθέτετε με την κουτάλα από τον ζωμό μέχρι να είναι η σούπα όσο πηχτή σας αρέσει, παραμένοντας όμως κρέμα – θα πρέπει να αφήσετε ωστόσο 1,5-2 φλυτζ. αχρησιμοποίητα. Ζεσταίνετε τη σούπα και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και 2 πρέζες μοσχοκάρυδο. Δοκιμάζετε και διορθώνετε, αν χρειάζεται.

Σερβίρισμα: Mεταφέρετε σε ζεστά βαθιά πιάτα ή μπολ και γαρνίρετε το καθένα με 1 κ.σ. κρέμα.

Πηγή Συνταγές Pandespani

Keywords
Τυχαία Θέματα