Intelen-MGD Energy: συνεργασία στον τομέα της ενέργειας

Η Intelen, ανακοινώνει την στρατηγική συνεργασία της με την MGD Energy, για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στον τομέα της έξυπνης διαχείρισης, μέτρησης και ανάλυσης δεδομένων παραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Η συνεργασία θα αφορά την κατασκευή νέων πάρκων βάσει καινοτόμων διαδικασιών, την κοινή παροχή υπηρεσιών σε θέματα μέτρησης και ανάλυσης ενεργειακής πληροφορίας σε φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις και μεγάλα κτίρια (Intelen PV/Building cloud process) αλλά

και την δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων στον χώρο των solar analytics και εφαρμογή big data μεθόδων στο σύνολο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ). Ήδη οι δύο εταιρίες έχουν συμφωνήσει σε ένα portfolio που ξεπερνά τα 3MWp και θα ακολουθήσουν και άλλες εγκαταστάσεις και εφαρμογές σε υφιστάμενα πάρκα και υποδομές.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που μία σημαντική συνεργασία ανάμεσα σε δύο νέες ανερχόμενες εταιρίες αποτελούμενες από νέους ανθρώπους, ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Μία τέτοια συνεργασία αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ελληνική ενεργειακή αγορά, καθώς η σημαντική εμπειρία και η υψηλή ποιότητα των έργων της MGD Energy θα συναντήσει την καινοτομία της Intelen, σε μία δυναμική προσπάθεια για παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε solar και building analytics» αναφέρει ο Δρ. Β. Νικολόπουλος, CEO και συν-ιδρυτής της Intelen.

«Μία πολύ σημαντική συνεργασία ξεκινά ανάμεσα σε δύο εταιρείες που διακρίνονται για την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Η καινοτομία των προϊόντων της Intelen θα προσδώσει πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά στις υψηλής ποιότητας κατασκευές της MGD Energy. Μία τέτοια συνεργασία εταιρειών που αποτελούνται από νέους ανθρώπους είναι ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσουμε δυναμικά με μακροπρόθεσμο όραμα», αναφέρει ο Π. Μουρτοπάλλας διευθύνων σύμβουλος της MGD Energy.

Η στρατηγική συνεργασία θα επεκταθεί και σε προχωρημένα θέματα ευφυών δικτύων (smart grids) όπως η ισοστάθμιση του ενεργειακού ισοζυγίου για συγκεκριμένα μικρο-δίκτυα, εφαρμογές net-metering και ο υπολογισμός του σημείου μηδενικού αποτυπώματος ρύπων για κτιριακές υποδομές με ενσωματωμένα ΑΠΕ (net zero carbon footprint).

Keywords
Τυχαία Θέματα