H «Πίτα του Παππού» στο Energy Analytics δίκτυο της Intelen

15:09 6/3/2012 - Πηγή: Econews

Η Intelen, ανακοινώνει την είσοδο του πρώτου καταστήματος (Πατήσια, Αττικής) της γνωστής αλυσίδας «Πίτα του Παππού» (http://www.pittapappou.gr) στο έξυπνο διαδραστικό ενεργειακό δίκτυο Energy Analytics.

Το κτίριο του καταστήματος δικτυώθηκε με έξυπνους ενεργειακούς μετρητές τελευταίας IP broadband τεχνολογίας και η ανάλυση των 14 και πλέον ενεργειακών δεικτών γίνεται σε πραγματικό χρόνο (data analytics επιπέδου δευτερολέπτων) βάσει Web

2.0 προσέγγισης, πατενταρισμένων αλγορίθμων εξόρυξης ενεργειακής γνώσης (data stream mining) και του cloud Meter Data Management συστήματος της Intelen.

Η κίνηση αυτή αποτελεί την έναρξη της δημιουργίας ενός μεγάλου «ζωντανού Πράσινου Δικτύου» από μικρομεσαίες, μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες στην Ελλάδα, οι οποίες θα μπορούν σε πραγματικό χρόνο να μετρούν, να αναλύουν, να συγκρίνουν, να εκπαιδεύονται, να κατανοούν, να προσαρμόζουν, να επικοινωνούν και να μειώνουν τελικά την ενεργειακή τους κατανάλωση και το βασικό τους ενεργειακό κόστος, βάσει συγκεκριμένων ενεργειών και ανταποδοτικών οφελών.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα χρησιμοποιηθεί σε εταιρικούς πελάτες μία από τις πρωτοποριακές βραβευμένες υπηρεσίες της Intelen: η υπηρεσία των ενεργειακών κοινωνικών δικτύων (social energy networks) και η προσέγγιση του “green game mechanics” για την αύξηση της ευαισθητοποίησης σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, την αποδοτική λήψη υπηρεσιών διαχείρισης ζήτησης (demand response) και την παροχή υπηρεσιών green marketing και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ – Green CSR) βάσει ψηφιακών κοινωνικών μέσων.

«Το συγκεκριμένο υποκατάστημα αλλά και όλα αυτά που θα ακολουθήσουν για την δημιουργία live energy social communities, αποτελεί την πρώτη εταιρική εφαρμογή των ενεργειακών κοινωνικών δικτύων στην Ελλάδα», αναφέρει ο Vice President του Business Development της Intelen, κ. Θανάσης Παναγούλας.

«Τα web 2.0 energy communities που θα δημιουργηθούν, θα αποτελέσουν δυναμικούς κοινωνικούς κόμβους ανταλλαγής γνώσης και παραδειγματισμού σε θέματα διαχείρισης και μείωσης ενεργειακού κόστους και διαχείρισης ζήτησης ηλεκτρικής ισχύος, με σκοπό την προετοιμασία των χρηστών για υπηρεσίες επόμενης γενιάς, όπως αυτοματισμοί, Auto-DR, ESCO funds με παρεμβατικές ενέργειες μεσαίου και μεγάλου κόστους, ενσωμάτωση στο Smart Grid καθώς και δυναμικές τιμολογήσεις από Utilities» συμπληρώνει ο κ. Θ. Παναγούλας.

Σύντομα η Intelen θα ανακοινώσει πρόσθετες εγκαταστάσεις μετρητών (X/T) και ψηφιακές ενσωματώσεις ήδη εγκατεστημένων έξυπνων μετρητών (Χ/Τ και Μ/Τ) στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, από το χώρο της εστίασης, της βιομηχανίας, του ΙΤ και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, στο επερχόμενο δίκτυο Energy Analytics 3.0 καθώς και μεγάλη Εθνική δράση προς αυτή την κατεύθυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα