Energa – Hellas Power: καταγγελία των συμβάσεων από ΔΕΣΜΗΕ

09:37 24/1/2012 - Πηγή: Econews

Τη σύμβαση που έχει συνάψει με την Energa και τη Hellas Power, αποφάσισε να καταγγείλει ο ΔΕΣΜΗΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress.gr.

Η απόφαση, που ελήφθη χθες και αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα το πρωί.

Στην ουσία αυτό σημαίνει ότι από απόψε το βράδυ οι δύο εταιρείες

θα χάσουν το δικαίωμα να κάνουν αγοραπωλησίες, να εξάγουν και να εισάγουν ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ οι 200.000 πελάτες τους θα μεταφερθούν στη ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα ενεργοποιήθηκαν χθες, μετά την εκπνοή της τελευταίας προθεσμίας που είχε δοθεί στον ιδιοκτήτη των δύο εταιρειών, το fund «Worldwide Energy», να καταβάλει τις οφειλές των 27 εκατ. ευρώ, κάτι που δε συνέβη.

Ως εκ τούτου, η ΡΑΕ απέστειλε με δικαστικό επιμελητή στις δύο εταιρείες πρόσκληση για ακρόαση με θέμα την ανάκληση των αδειών λειτουργίας τους.

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας, οι Αρχές είχαν αρνηθεί την αντιπρόταση των δύο εταιρειών, να καταβάλουν μέρος της ληξιπρόθεσμης οφειλής τους (15 εκ. ευρώ), ζητώντας παράλληλα το υπόλοιπο ποσό μέχρι τα 27 εκ. ευρώ να παρακρατηθεί από τον δεσμευμένο από το ΣΔΟΕ λογαριασμό της Hellas Power.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το απόγευμα οι δυο εταιρείες πέρασαν στην αντεπίθεση και ανακοίνωσαν ότι διεκδικούν από τον ΔΕΣΜΗΕ, τη ΡΑΕ και άλλους κρατικούς φορείς ποσά που υπερβαίνουν τα 340 εκατ. ευρώ.

Τα μεγαλύτερα ποσά που διεκδικούν οι δύο εταιρείες προκύπτουν από υπερχρέωση της κατανάλωσης ενέργειας των πελατών τους (40 εκ. ευρώ) και από την απόφαση της ΔΕΗ και του ΔΕΣΜΗΕ να «παγώσουν» τις ενεργοποιήσεις νέων πελατών των δύο εταιρειών επειδή δεν έχουν εξοφλήσει τα τέλος ακινήτων (90 εκ. ευρώ). (Διαβάστε εδώ αναλυτικά τι διεκδικούν οι δυο εταιρείες)

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα