Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Κλειστά σχολεία σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική

Language Greek

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που μαίνεται ανεξέλεγκτη. Οπως έκανε γνωστό ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν αύριο λόγω του καιρού

που σφυροκοπά τη χώρα. 

Δεν είναι τυχαίο ότι το 112 έστειλε μήνυμα να αποφεύγουν οι πολίτες τις άσκοπες μετακινήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Εύβοια, ενώ ήδη στην Εύβοια αρκετοί πολίτες, υπό το φόβο πλημμυρών, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. «Εχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση και η Πολιτική Προστασία παρακολουθούν την εξέλιξη του καιρού και αναλόγως της επικινδυνότητας λαμβάνουν τις αποφάσεις τους.  

«Έχουμε προλάβει ήδη πολλά περιστατικά, αλλά έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο μήνα. Κανένας εφησυχασμός ούτε από την πολιτεία, ούτε από τους πολίτες» είπε ο υπουργός ξεκινώντας την ενημέρωση. Όπως τόνισε, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, των ΕΚΑΒ και της τοπικής αυτοδιοίκησης δρουν συντονισμένα και από κοινού οι δυνάμεις παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται με βασικό στόχο την προστασία της ζωής των πολιτών, των υποδομών της χώρας και βεβαίως των περιουσιών των πολιτών. Συνολικά λειτουργούν σε όλη τη χώρα 9 κέντρα αντιμετώπισης καιρικών φαινομένων.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: 385 κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική στην Αττική

Για την Αττική, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως το κέντρο επιχειρήσεων έχει δεχτεί 385 κλήσεις σε περισσότερες από 20 διαφορετικές περιοχές, 340 για αντλήσεις υδάτων ή για απεγκλωβισμούς ανθρώπων από αυτοκίνητα ή άλλα σημεία. «Ευτυχώς όλες έχουν εξελιχθεί αισίως» είπε. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής βρίσκονται σε γενική επιφυλακή όσο εξελίσσεται η κακοκαιρία.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης εξήγησε πως μεγάλα προβλήματα από συσσώρευση υδάτων παρατηρούνται στην Ελευσίνα, στην οδό Πειραιώς και στη Χαμοστέρνας, στην παλιά παραλιακή Ποσειδώνος, στα Γλυκά Νερά και στον Φάρο Ψυχικού. «Ας αποφύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση όσο διαρκούν τα καιρικά φαινόμενα» συνέστησε για μια ακόμη φορά ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Η κατάσταση στην Εύβοια και την Κέρκυρα λόγω της κακοκαιρίας

Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Εύβοια, τόνισε πως 50 οχήματα της πυροσβεστικής βοηθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η περιοχή. Στην Κέρκυρα, όπου παρατηρήθηκαν επίσης σοβαρά προβλήματα, υπερχείλισε το ρέμα στην περιοχή Μωραΐτικα και οι δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος και εκεί βρίσκονται σε επιφυλακή. «Έχει επιστρατευθεί ελικόπτερο των Ειδικών Δυνάμεων για την διάσωση πολίτη από ταράτσα» είπε ο Χρήστος Στυλιανίδης. Μεταξύ άλλων, στην Κέρκυρα επιχειρεί ερπυστριοφόρο όχημα του πυροσβεστικού και έχει ειδοποιηθεί και το λιμενικό για έλεγχο στην παραλιακή ζώνη στο σημείο όπου παρατηρείται το πρόβλημα.

«Ανάλογα με τις ανάγκες σε κάθε περιοχή έχουν ήδη γίνει προληπτικές μεταφορές κατοίκων σε ασφαλής χώρους» εξήγησε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας. Ο κ. Στυλιανίδης επανέλαβε πως υπήρχαν σπίτια μέσα σε ρέματα και επειδή υπήρχε κίνδυνος οι κάτοικοι να αντιμετωπίσουν προβλήματα, μετατοπίστηκαν σε ξενοδοχεία και άλλους ασφαλής χώρους. «Θα συνεχίσουμε τις δράσεις αυτές όπου απαιτείται σε όλη τη χώρα, ανάλογα με την πορεία των φαινομένων, με έμφαση στις περιοχές που επλήγησαν το καλοκαίρι από τις πυρκαγιές» πρόσθεσε.

Δείτε την ενημέρωση Στυλιανίδη

Ο υπουργός έδωσε τα τελευταία νέα για την κακοκαιρία «Μπάλλος», που έχει πλήξει την δυτική Ελλάδα και εδώ και ώρες προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην Αττική. 

Article Category Κοινωνία Ετικέτες Σχολεία Καιρός κακοκαιρία Μπάλλος Cover Image sxoleia_kleista.jpg Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Κλειστά σχολεία σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική Is Native Κλειστό Show In Latest Ανοικτό Show Image in Latest Κλειστό Video Icon Ανοικτό
Keywords
Τυχαία Θέματα