Νέες προκλήσεις Ερντογάν από την Κύπρο

18:00 3/11/2021 - Πηγή: TVOpen

Σε νέες προκλήσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα, ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
Ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, ανακοίνωσε την αποστρατιωτικοποίηση και το πιλοτικό άνοιγμα τμήματος των Βαρωσίων, με τον Ερντογάν να σχολιάζει πως «η ζωή θα ξαναρχίσει» στην περιοχή. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε τη θέση της Άγκυρας στο Κυπριακό περί λύσης δύο κρατών, τονίζοντας ότι

«η νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης μπορεί να προχωρήσει μόνο μεταξύ δυο κυρίαρχων κρατών».
Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος από το Αζερμπαϊτζάν, τονίζοντας πως υπάρχουν σχετικές συζητήσεις με τον πρόεδρο της χώρας Ιλχάμ Αλίγεφ.
Ο Ερντογάν επιτέθηκε με σφοδρότητα και κατά της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως εχθρό της Τουρκίας, ενώ δεν έλειψαν και τα πυρά κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αθήνα και Λευκωσία οργανώνουν τις επόμενες κινήσεις τους έναντι των τουρκικών προκλήσεων. Την Τετάρτη 20 Ιουλίου ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί αρχικά στο Ισραήλ και έπειτα στην Κύπρο όπου θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του. 

Keywords
Τυχαία Θέματα