Βαρκελώνη: Ανθούν τα βιβλιοπωλεία εν μέσω πανδημίας

09:43 2/2/2021 - Πηγή: Diastixo

Την ώρα που στις περισσότερες πόλεις της Ευρώπης τα βιβλιοπωλεία πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας, στη Βαρκελώνη συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: η καραντίνα έχει φέρει αύξηση στις πωλήσεις των βιβλιοπωλείων, αλλά και άνοιγμα νέων βιβλιοπωλείων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

«Η πανδημία έχει ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την ανάγκη να υποστηρίξουν το τοπικό τους βιβλιοπωλείο», δήλωσε η Maria

Carme Ferrer, πρόεδρος της καταλανικής ένωσης βιβλιοπωλών, προσθέτοντας: «Τα βιβλιοπωλεία είναι τοπικά πολιτιστικά κέντρα».

Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί πως η Καταλονία είναι παραδοσιακά μια περιοχή με αγάπη για τα βιβλία, η οποία μάλιστα εκδηλώνεται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου, στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου, όταν και συνηθίζεται οι Καταλανοί να ανταλλάσσουν βιβλία και οι δρόμοι γεμίζουν με πάγκους που πωλούν διάφορα βιβλία.

Αυτό που παρατηρεί πάντως ο Lluís Morral, επικεφαλής ενός από τα πιο γνωστά βιβλιοπωλεία της Βαρκελώνης, είναι ότι οι αυξημένες πωλήσεις στη διάρκεια του lockdown δεν αφορούσαν τόσο τα πρόσφατα ευπώλητα βιβλία, όσο κλασικά έργα. «Πολλοί επέστρεψαν στην ανάγνωση και δεν αναζητούν τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες, αλλά περισσότερο πηγαίνουν σε βιβλία τα οποία σχεδίαζαν να διαβάσουν πριν από μερικά χρόνια. Πολλοί αγοράζουν βιβλία την ημέρα του Αγίου Γεωργίου, αλλά δεν τα διαβάζουν. Τώρα συνειδητοποιούν ότι έχουν πολλά αδιάβαστα βιβλία στο σπίτι κι έχουν αρχίσει να τα διαβάζουν», σχολίασε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βαρκελώνη, Ανθούν,varkeloni, anthoun