Το μεταφυσικό θρίλερ του Στάινμπεκ που μένει «κλειδωμένο» στο αρχείο

Λίγα χρόνια πριν από τα αριστουργήματά του Άνθρωποι και ποντίκια και Τα σταφύλια της οργής, ο Τζον Στάινμπεκ είχε γράψει τουλάχιστον τρία μυθιστορήματα που δεν εκδόθηκαν ποτέ. Από αυτά, τα δύο τα κατέστρεψε ο ίδιος. Το τρίτο υπάρχει ακόμα, όμως παραμένει «κλειδωμένο» και οι κληρονόμοι του συγγραφέα αρνούνται να το δημοσιοποιήσουν. Αυτό είναι κάτι που ελπίζει πως μπορεί να αλλάξει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ Γκάβιν Τζόουνς, ειδικός στην αμερικανική λογοτεχνία.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Το εν λόγω

μυθιστόρημα, με τίτλο Murder at Full Moon [Φόνος με την πανσέληνο], αφηγείται την ιστορία μίας επινοημένης πόλης στην Καλιφόρνια, όπου οι κάτοικοι τρομοκρατούνται από φρικτές δολοφονίες που συμβαίνουν όταν έχει πανσέληνο και υποψιάζονται ότι υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ένας λυκάνθρωπος. Το δακτυλόγραφο κείμενο των 233 σελίδων απορρίφθηκε από εκδοτικούς οίκους κι εδώ και πολλές δεκαετίες παραμένει αποθηκευμένο στα αρχεία του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Μιλώντας στην εφημερίδα Guardian, ο Γκάβιν Τζόουνς εξέφρασε την άποψη ότι το θρίλερ του Στάινμπεκ πρέπει να κυκλοφορήσει, καθώς θα ενδιέφερε πολύ το αναγνωστικό κοινό. «Θα υπήρχε τεράστιο ενδιαφέρον από το κοινό για ένα εντελώς άγνωστο μυθιστόρημα με λυκανθρώπους από έναν από τους πιο γνωστούς και πολυδιαβασμένους Αμερικανούς συγγραφείς του 20ού αιώνα. Είναι ένα μυθιστόρημα πραγματικά άγνωστο. Και πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο μυθιστόρημα του Στάινμπεκ. Είναι απίστευτο», δήλωσε.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των κληρονόμων του Στάινμπεκ δε φαίνονται διατεθειμένοι να αλλάξουν στάση. «Καθώς ο Στάινμπεκ έγραψε το Murder at Full Moon με ψευδώνυμο και δεν επέλεξε να εκδώσει το έργο στη διάρκεια της ζωής του, επιμένουμε να σεβόμαστε την επιθυμία του».

Keywords
Τυχαία Θέματα