«Το Φάντασμα της Όπερας» του Άντριου Λόιντ Βέμπερ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η παράσταση-φαινόμενο των 140.000.000 θεατών παγκοσμίως επιστρέφει με τους αυθεντικούς πρωταγωνιστές του West End του Λονδίνου και ξεκινάει τη φετινή περιοδεία της με πρώτο σταθμό την Ελλάδα.

Έπειτα από 49 sold out παραστάσεις, που σημείωσαν ρεκόρ εισιτηρίων στην ιστορία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και του Christmas Theater στην Αθήνα, το μιούζικαλ-υπερθέαμα του Άντριου Λόιντ Βέμπερ επιστρέφει στην Αθήνα στις 8 Φεβρουαρίου 2023 και στη Θεσσαλονίκη στις 8 Μαρτίου 2023. Το ρομαντικό και επιβλητικό έργο του Άντριου Λόιντ Βέμπερ με τα διάσημα κλασικά τραγούδια που έχουν αφήσει εποχή, το άρωμα μυστηρίου και την τρυφερή ιστορία αγάπης μεταξύ της Κριστίν και του μυστηριώδους «Φαντάσματος της Όπερας των Παρισίων» ανεβαίνει στη σκηνή του Christmas Theater και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την υπογραφή κορυφαίων διεθνών συντελεστών.

Υπόθεση
Στο έργο, που διαδραματίζεται στην Όπερα του Παρισιού στα μέσα του 19ου αιώνα, παρακολουθούμε τη νεαρή τραγουδίστρια Κριστίν να κερδίζει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη σε μία λυρική σκηνή στοιχειωμένη από την παρουσία ενός μυστηριώδους άνδρα που καλύπτει το πρόσωπό του με μάσκα και κρύβεται στα σκοτάδια των παρασκηνίων. Το «Φάντασμα» είναι ένας ιδιοφυής μουσικός και τραγουδιστής που χειραγωγεί την Κριστίν, βάζει τους δικούς του όρους για να εξασφαλίσει την επιτυχία της και κερδίζει τη συμπάθειά της – τουλάχιστον έως τη στιγμή της αναπόφευκτης προδοσίας, που θα οδηγήσει και τους δύο σε ένα φλερτ με τον θάνατο.

Η People Entertainment Group φέρνει το Φάντασμα της Όπερας στον υπερσύγχρονο χώρο του Christmas Theater τον Φεβρουάριο και στο επιβλητικό Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο, σε ένα ιστορικό ανέβασμα με τους καλύτερους ερμηνευτές –στην 35άχρονη πορεία του έργου– στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το Φάντασμα της Όπερας, ένα πλάσμα με φωνή αγγέλου, φτιαγμένο από σκοτάδια και θρύλους, ερμηνεύει ο διεθνής ροκ σταρ Tim Howar, που κατέπληξε κοινό και κριτικούς με την ερμηνεία του στον ομότιτλο ρόλο στο West End του Λονδίνου. Στον ρόλο της νεαρής πριμαντόνας Κριστίν συναντάμε τις Harriet Jones και Georgia Wilkinson, ενώ στον ρόλο του Ραούλ τον Nadim Naaman.

Συντελεστές
Μουσική: Andrew Lloyd Webber
Στίχοι: Charles Hart
Πρόσθετοι στίχοι: Richard Stilgoe
Book: Richard Stilgoe & Andrew Lloyd Webber
Βασίζεται στο μυθιστόρημα Le Fantôme de L’Οpéra του Gaston Leroux
Σκηνοθεσία: Stephen Barlow
Χορογραφίες: Ewan Jones
Υπεύθυνος μουσικής: Rich Morris
Σχεδιασμός: Andrew Riley
Σχεδιασμός φωτισμών: Howard Hudson
Σχεδιασμός ήχου: Adam Fisher
Κομμώσεις & Μέικ απ: Lars Carlsson
Παραγωγή: People Entertainment Group

Η παράσταση είναι στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Επίσημος ιστότοπος: www.phantomgreece.com
Εισιτήρια στο viva.gr
Πληροφορίες & ομαδικά εισιτήρια: 216.8004868 – www.people.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα