Τα τυπωμένα βιβλία κερδίζουν κατά κράτος τα e-books

Το 2020 ήταν μία χρονιά ισχυρής ανάπτυξης για την κατηγορία των e-books διεθνώς, καθώς η πανδημία κράτησε κλειστά τα βιβλιοπωλεία σε πολλές χώρες και αρκετοί βιβλιόφιλοι ανακάλυψαν τα ψηφιακά βιβλία, προκειμένου να μπορέσουν να διατηρήσουν την αγαπημένη τους συνήθεια.

Ακόμα κι έτσι, όμως, τα e-books βρίσκονται πολύ πίσω από τα τυπωμένα βιβλία στις προτιμήσεις των αναγνωστών, όπως προκύπτει από έρευνα της Statista, η οποία δείχνει ότι το ποσοστό διείσδυσης των ψηφιακών βιβλίων στις περισσότερες χώρες απέχει πολύ από αυτό των τυπωμένων βιβλίων. Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο

μόνο το 20% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι αγόρασαν τουλάχιστον ένα e-book το 2020, όταν το αντίστοιχο ποσοστό για τυπωμένα βιβλία φτάνει το 48,7%. Παρόμοια η εικόνα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το 22,7% των Αμερικανών αγόρασαν e-books πέρυσι, ενώ το 44,5% αγόρασαν τυπωμένα βιβλία.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Το χάσμα είναι ακόμα μεγαλύτερο στη Γερμανία, όπου μόνο το 10,4% των Γερμανών αγόρασαν e-books το 2020, έναντι 58% που αγόρασαν τυπωμένα βιβλία, ενώ στη Γαλλία το ποσοστό όσων αγόρασαν e-books περιορίζεται σε 7,5%, έναντι 52,1% που αγόρασαν τυπωμένα βιβλία.

Η μοναδική από τις χώρες που περιλαμβάνονται στην έρευνα της Statista και παρουσιάζει σχετικά μικρή διαφορά είναι η Κίνα, όπου το 24,4% των αναγνωστών αγόρασε πέρυσι τουλάχιστον ένα e-book, ενώ το 32% αγόρασε τουλάχιστον ένα τυπωμένο βιβλίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα