Στον μουσικοκριτικό Πιτ Παφίντις το βραβείο Christopher Bland για το αυτοβιογραφικό βιβλίο του

08:16 9/6/2021 - Πηγή: Diastixo

Με το φετινό βραβείο Christopher Bland Prize της Royal Society of Literature, το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο σε συγγραφείς που εξέδωσαν το πρώτο βιβλίο τους μετά την ηλικία των 50 ετών, τιμήθηκε ο ελληνοκυπριακής καταγωγής Πιτ Παφίντις (Pete Paphides / Παναγιώτης Παφίδης) για το αυτοβιογραφικό έργο του Broken Greek, που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Quercus. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 10.000 λιρών.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition

adsence-inarticle-makri}

Στο Broken Greek ο συγγραφέας περιγράφει τα παιδικά του χρόνια στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, όπου μετανάστευσαν οι γονείς του από την Κύπρο ψάχνοντας μια καλύτερη ζωή. Εσωστρεφής και ντροπαλός, από τα 4 έως τα 7 του χρόνια δε μιλούσε σε κανέναν άλλο πέρα από τους γονείς του και βρήκε καταφύγιο στην ποπ μουσική, η οποία τον βοήθησε να ξεπεράσει τις δυσκολίες στο σχολείο και τους φόβους του.

«Το Broken Greek είναι ένα πρωτότυπο, ιδιαίτερο και ριζοσπαστικό αυτοβιογραφικό βιβλίο, που ιχνηλατεί τη ζωή του συγγραφέα παράλληλα με τη μουσική που διαμόρφωσε το φόντο της, από τους ABBA μέχρι τους Dexys Midnight Runners. Ταξιδεύει τον αναγνώστη στην πολύπλοκη καρδιά της ποπ μουσικής και στα παράδοξά της», δήλωσε η Mary Beard, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του βραβείου.

Από την πλευρά του, ο συγγραφέας σχολίασε: «Όταν γράφεις το πρώτο σου βιβλίο σχετικά αργά στη ζωή σου, νιώθεις ότι κάποιος θα σε διορθώσει αν έχεις το θράσος να αυτοπροσδιοριστείς ως συγγραφέας. Ένα από τα πολλά ωραία στοιχεία αυτού του βραβείου είναι ότι αναμφίβολα θα δώσει θάρρος σε μεγαλύτερους ηλικιακά συγγραφείς, που σχεδιάζουν να γράψουν το πρώτο τους βιβλίο. Και είμαι απείρως ευγνώμων και συγκινημένος που αποτελώ ένα μικρό μέρος της ιστορίας του».

Keywords
Τυχαία Θέματα