Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης τα αρχεία της Τζόαν Ντίντιον και του Τζον Γκρέγκορι Νταν

08:18 8/2/2023 - Πηγή: Diastixo

Τα αρχεία της συγγραφέα και δημοσιογράφου Τζόαν Ντίντιον και του συζύγου της, επίσης συγγραφέα και δημοσιογράφου Τζον Γκρέγκορι Νταν, που περιλαμβάνουν –μεταξύ άλλων– επιστολές, χειρόγραφα, φωτογραφίες και προσχέδια σεναρίων, απέκτησε η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης.

«Η βιβλιοθήκη με ενθουσιασμό ανακοινώνει ότι οι εξαιρετικές συλλογές μελετών που διαθέτει περιλαμβάνουν πλέον το αρχείο της Τζόαν Ντίντιον και του Τζον Γκρέγκορι Νταν, εμβληματικών

φωνών της μεταπολεμικής δημοσιογραφίας, λογοτεχνίας και σεναριογραφίας», δήλωσε ο Declan Kiely, διευθυντής Ειδικών Συλλογών και Εκθέσεων της Βιβλιοθήκης. «Αναμένουμε ότι τα αρχεία των Ντίντιον και Νταν, μετά την επεξεργασία τους, θα γίνουν μία από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες συλλογές και απαραίτητη πηγή πληροφοριών για ακαδημαϊκούς, φοιτητές και για κάθε ενδιαφερόμενο», πρόσθεσε.

Σημειωτέον ότι ο Νταν και η Ντίντιον ήταν παντρεμένοι από το 1964 έως το 2003, όταν εκείνος πέθανε, ενώ δύο χρόνια αργότερα απεβίωσε και η υιοθετημένη κόρη τους, Κιντάνα Ρου. Η Τζόαν Ντίντιον άφησε την τελευταία της πνοή τον Δεκέμβριο του 2021, σε ηλικία 87 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα