Νέα, ιστορικά εκθέματα στο Μουσείο Πόε

Ένα ιστορικό ρολόι τσέπης που ανήκε στον Έντγκαρ Άλαν Πόε προστέθηκε στη συλλογή του Μουσείου Πόε στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, μαζί με δεκάδες άλλα αντικείμενα του συγγραφέα, όπως επιστολές και σπάνιες πρώτες εκδόσεις, που θα εκτίθενται εκεί από τις 28 Απριλίου.

Τα εν λόγω αντικείμενα τα παραχώρησε στο μουσείο η συλλέκτρια Susan Jaffe Tane και το ρολόι του Πόε παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ανήκε στον συγγραφέα όταν εκείνος έγραφε το διήγημα «Μαρτυριάρα καρδιά». Σύμφωνα με δημοσίευμα της

εφημερίδας Guardian, πιστεύεται ότι το ρολόι αυτό φανταζόταν ο Πόε στο έργο του, όπου ο αφηγητής παρομοιάζει τον χτύπο της καρδιάς του θύματός του με τον χτύπο ενός ρολογιού.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Ένα άλλο αντικείμενο που περιήλθε στην κατοχή του μουσείου είναι το δαχτυλίδι των αρραβώνων που χάρισε ο Πόε στην αγαπημένη του, Σάρα Ελμάιρα Ρόιστερ Σέλτον. Το ζεύγος αρραβωνιάστηκε σε εφηβική ηλικία, όμως ο πατέρας της Σέλτον ματαίωσε τον γάμο. Αργότερα αρραβωνιάστηκαν δεύτερη φορά και τότε ο Πόε τής χάρισε το δαχτυλίδι. Ωστόσο, ο συγγραφέας πέθανε δέκα μέρες πριν από τον γάμο τους.

Τέλος, μέρος της συλλογής αποτελεί ένα κομμάτι από το φέρετρο στο οποίο ετάφη ο Πόε. «[…] φαντάζει ταιριαστό στο κλίμα των ιστοριών του το να έχουμε ένα κομμάτι από το φέρετρό του», δήλωσε ο Κρις Σέμτνερ, επιμελητής του Μουσείου Πόε.

Keywords
Τυχαία Θέματα