Μηνύματα συμπαράστασης στην Ουκρανία από τον κόσμο του ευρωπαϊκού βιβλίου

Άμεση ήταν η αντίδραση του κόσμου του ευρωπαϊκού βιβλίου κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, καθώς συγγραφείς, εκδότες και βιβλιοπώλες καταδικάζουν απερίφραστα τη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον ουκρανικό λαό.

«Η σκέψη μας είναι στους ανθρώπους της Ουκρανίας και της ευρύτερης περιοχής, και ειδικά στους συναδέλφους μας: συγγραφείς, μεταφραστές, εκδότες, βιβλιοπώλες και βιβλιοθηκάριους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ευρωπαίων Εκδοτών, προσθέτοντας: «Συνεχίστε να γράφετε, να μεταφράζετε, να εκδίδετε και να προσφέρετε

πρόσβαση σε βιβλία. Ακόμα και αν αποτελούν ένα εύθραυστο προπύργιο απέναντι στις βόμβες, τα βιβλία και η ανάγνωση είναι αναγκαία για τη δημοκρατία».

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Την αλληλεγγύη του στους Ουκρανούς συγγραφείς εξέφρασε και το Συμβούλιο Ευρωπαίων Συγγραφέων, καλώντας τους υπουργούς Πολιτισμού των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης «να υποστηρίξουν τον ουκρανικό λαό, τους συναδέλφους μας συγγραφείς σε αυτές τις δύσκολες και επικίνδυνες στιγμές».

Αντίστοιχα μηνύματα στήριξης απέστειλε και η Γερμανική Ένωση Εκδοτών και Βιβλιοπωλών, αλλά και η Ένωση Ιταλών Εκδοτών, που τόνισε: «Η σκέψη μας είναι στους Ουκρανούς, άντρες και γυναίκες, και ιδιαίτερα στους συναδέλφους εκδότες και σε όλο τον κόσμο του πολιτισμού, που είναι αποφασισμένος να κρατήσει ζωντανή τη συνείδηση των ανθρώπων υπό την απειλή των βομβαρδισμών. Σήμερα περισσότερο από ποτέ ελπίζουμε ότι σε κάθε χώρα η σημαντική φωνή των διανοουμένων, των συγγραφέων, των ανθρώπων της ειρήνης και του πολιτισμού θα ακουστεί, ώστε να μπορέσουν να επαναφέρουν την Ευρώπη στον δρόμο της ελευθερίας και της συνύπαρξης».

Keywords
Τυχαία Θέματα