Με φυσική παρουσία η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια

Στην κανονική διεξαγωγή της φετινής Έκθεσης Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια με φυσική παρουσία προσανατολίζονται οι διοργανωτές, από τις 21 έως τις 24 Μαρτίου, παρά την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα τόσο στην Ιταλία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της έκθεσης, Elena Pasoli, οι διοργανωτές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πανδημίας και εκτιμούν ότι η κορύφωση του τρέχοντος κύματος θα σημειωθεί σύντομα, και άρα αρκετά πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της έκθεσης, επιτρέποντας έτσι την ασφαλή διεξαγωγή

της.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Επιπλέον, οι διοργανωτές αποφάσισαν να ανοίξουν τις υποψηφιότητες για τα βραβεία παιδικού βιβλίου BolognaRagazzi και σε εκδοτικούς οίκους που δεν θα έχουν παρουσία με περίπτερα στην έκθεση. Όπως εξήγησε η Elena Pasoli, «κατανοούμε ότι δεν θα μπορέσουν όλοι όσοι το θέλουν να ταξιδέψουν στην Μπολόνια. Με αυτόν τον τρόπο, τα βραβεία BolognaRagazzi θα είναι πιο συμπεριληπτικά και θα ανοιχτούν σε μία ακόμα ευρύτερη ποικιλία βιβλίων». Σημειωτέον ότι τα βραβεία απονέμονται στις κατηγορίες των λογοτεχνικών έργων, των μη λογοτεχνικών έργων, τον κόμικς, ενώ και φέτος, όπως και πέρυσι, θα υπάρξει ένα ειδικό βραβείο ποίησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα