Λοράν ντε Μπρινό: Πέθανε ο άνθρωπος που έκανε διάσημο τον Μπαμπάρ

Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 98 ετών, ο Γάλλος συγγραφέας και εικονογράφος Λοράν ντε Μπρινό (Laurent de Brunhoff), ο άνθρωπος που έδωσε πνοή στον αγαπημένο παιδικό χαρακτήρα του ελέφαντα Μπαμπάρ, μετατρέποντάς τον σε παγκόσμιο φαινόμενο.

Ο Λοράν ντε Μπρινό ήταν μόλις 12 ετών όταν έχασε τον πατέρα του από φυματίωση. Όμως η κληρονομιά του πατέρα του περιλάμβανε και τις ιστορίες που είχε γράψει με πρωταγωνιστή τον ελέφαντα-βασιλιά Μπαμπάρ, στις οποίες ο γιος έδωσε επιτυχώς

συνέχεια αργότερα, με αποτέλεσμα τα βιβλία του Μπαμπάρ να έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ μεταφέρθηκαν και στη μικρή οθόνη.

Το 2014, ο Λοράν ντε Μπρινό αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο National Geographic πώς «γεννήθηκε» ο Μπαμπάρ: «Η μητέρα μου άρχισε να μας λέει μια ιστορία για να ξεχαστούμε. Τη λατρέψαμε και την επόμενη μέρα τρέξαμε στο γραφείο του πατέρα μας, που ήταν στη γωνιά του κήπου, για να του την πούμε – του άρεσε πολύ και άρχισε να σκιτσάρει. Κι έτσι γεννήθηκε η ιστορία του Μπαμπάρ. Η μητέρα μου τον έλεγε “μωρό ελεφαντάκι”. O πατέρας μου του άλλαξε το όνομα σε Μπαμπάρ. Όμως οι πρώτες σελίδες του πρώτου βιβλίου, με τον ελέφαντα που σκοτώνεται από έναν κυνηγό και την απόδραση στην πόλη, ήταν δική της ιστορία».

Keywords
Τυχαία Θέματα