Η συμβουλή του Ρ.Λ. Στάιν στους επίδοξους συγγραφείς

«Διασκεδάστε το!» Αυτή είναι η συμβουλή που δίνει στους νέους συγγραφείς ο Ρ.Λ. Στάιν, γνωστός κυρίως από την επιτυχημένη σειρά παιδικών θρίλερ «Ανατριχίλες» (κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Κέδρος).

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό περιοδικό GQ, ο Στάιν ρωτήθηκε τι συμβουλή θα έδινε σε κάποιον που ενδιαφέρεται να ξεκινήσει μια καριέρα στη συγγραφή. Η απάντησή του ήταν η εξής: «Ποτέ δε δίνω συμβουλές σε νέους συγγραφείς. Δε χρειάζονται κάποιον να τους πει να γράφουν κάτι κάθε μέρα. Το μόνο πράγμα που θα πω είναι:

Διασκεδάστε το! Μην ακούτε όλους αυτούς τους συγγραφείς που σας λένε ότι η συγγραφή είναι τόσο σκληρή δουλειά, που πρέπει να κλειδώσεις τα παιδιά σου στο γκαράζ για να αρχίσεις να γράφεις. Αν ξεκινήσετε σκεπτόμενοι έτσι, θα σας φανεί σκέτη αγγαρεία. Αν αντίθετα σκεφτείτε: “Έι, κοίτα, γράφω, δημιουργώ κάτι, περνάω καλά!”, αυτός είναι ο σωστός τρόπος. Το γράψιμο είναι πολύ πιο εύκολο όταν έχεις αυτή τη στάση».

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Όσο για το αν δυσκολεύτηκε να γράψει στη διάρκεια της πανδημίας, ο Ρ.Λ. Στάιν απάντησε: «Η πανδημία μού έδωσε πολύ χρόνο για να γράψω. Με βοήθησε στο πρόγραμμά μου, διότι γράφω 2.000 λέξεις τη μέρα, που είναι περίπου δέκα σελίδες. Πολλοί με ρωτούσαν συνέχεια αν θα γράψω ένα βιβλίο τρόμου για την πανδημία. Φυσικά και όχι! Ο κόσμος θα θέλει να ξεχάσει αυτή τη χρονιά, κανείς δε θέλει να διαβάσει γι’ αυτή!»

Keywords
Τυχαία Θέματα