Η πανδημία εμπνέει τους συγγραφείς

Η περιπέτεια που συνεχίζει να περνάει η ανθρωπότητα δίνοντας τη μάχη με την πανδημία Covid-19 δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους τους συγγραφείς σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν στα σκαριά κάποιο έργο που σχετίζεται με την πανδημία ή με την καραντίνα που επιβλήθηκε για την αναχαίτισή της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το «συνεργατικό μυθιστόρημα» με τίτλο Fourteen Days: An Unauthorised Gathering, που θα κυκλοφορήσει το 2022 και θα αποτελείται από ιστορίες συγγραφέων όπως η Μάργκαρετ Άτγουντ, ο Τζον Γκρίσαμ και ο Νιλ Γκέιμαν. Πρόκειται για μία «ωδή στους

ανθρώπους που δεν μπορούσαν να φύγουν από την πόλη όταν ξέσπασε η πανδημία», για ένα έργο που αφηγείται το πώς «πέρα από τις τραγικές απώλειες και τον πόνο, κάποιες κοινότητες κατάφεραν να βγουν δυνατότερες».

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

«Εμείς, τα μέλη της ανθρώπινης φυλής, περάσαμε μία πολύ δύσκολη περίοδο εδώ στον πλανήτη Γη, και δεν έχει τελειώσει ακόμα. Ήδη οι συγγραφείς έχουν αρχίσει να την καταγράφουν», δήλωσε η Μάργκαρετ Άτγουντ, μιλώντας πρόσφατα στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης.

Όμως ο έμπειρος Γερμανός βιβλιοκριτικός Denis Scheck φαίνεται να διαφωνεί με την κυκλοφορία βιβλίων σχετικών με την πανδημία τόσο γρήγορα, επισημαίνοντας πως κάποια από τα κορυφαία έργα σχετιζόμενα με μεγάλες τραγωδίες (όπως η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους) γράφτηκαν χρόνια ή ακόμα και δεκαετίες αφού αυτές είχαν συμβεί. «Νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε δέκα ή είκοσι χρόνια», σχολίασε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα