Η μυστική ζωή του Τζον λε Καρέ

Τη «μυστική ζωή του Τζον λε Καρέ» υπόσχεται να αποκαλύψει στο ομότιτλο βιβλίο του ο Άνταμ Σίσμαν, ο οποίος είχε υπογράψει και την –εγκεκριμένη από τον ίδιο τον συγγραφέα– βιογραφία του Λε Καρέ το 2015. Σύμφωνα με τον Σίσμαν, το νέο του βιβλίο θα περιέχει πληροφορίες που είχε υποχρεωθεί να αφήσει έξω από την πρώτη, επίσημη βιογραφία του Λε Καρέ.

Όπως αναφέρει ο βιογράφος, μετά την έκδοση του πρώτου βιβλίου συνειδητοποίησε πως η ταραχώδης προσωπική ζωή του Λε Καρέ, την οποία ο ίδιος ο συγγραφέας ήθελε να διατηρήσει

μυστική όσο ζούσε, είναι κομβικής σημασίας για την κατανόηση του έργου του. Μάλιστα, αν και ο Λε Καρέ «ήταν φαινομενικά ευτυχισμένος στον γάμο του, είχε μία σειρά από ερωτικά ειδύλλια που εκτείνονται σε πέντε δεκαετίες».

Ο Σίσμαν υποστηρίζει: «Ο γιος του, Σάιμον, με παρακίνησε να κρατήσω ένα κρυφό παράρτημα προς δημοσίευση μετά τον θάνατο του πατέρα του. Η Μυστική ζωή του Τζον λε Καρέ βασίζεται σε αυτό το παράρτημα. Δείχνει πώς ο Λε Καρέ προσέγγιζε τις σχέσεις του, σαν κατασκοπευτικές επιχειρήσεις, αντιμετωπίζοντας τις γυναίκες σαν πράκτορες. Οι εντάσεις αυτές εξελίχθηκαν σε αναγκαίο ναρκωτικό για τη γραφή του».

Η νέα βιογραφία του Λε Καρέ θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο από τον εκδοτικό οίκο Profile Books.

Keywords
Τυχαία Θέματα