Η Μάγια Αγγέλου σε νόμισμα

Η ποιήτρια και ακτιβίστρια Μάγια Αγγέλου έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα της οποίας η μορφή αποτυπώθηκε σε νόμισμα των ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στο νόμισμα των 25 σεντς του δολαρίου, που έχει ήδη αρχίσει να κυκλοφορεί στη χώρα. Η Μάγια Αγγέλου εμφανίζεται στο νέο νόμισμα με τα χέρια ανοιχτά, ενώ πίσω από τη μορφή της φαίνεται το περίγραμμα ενός πουλιού που πετάει και από πάνω της ένας ανατέλλων ήλιος.

Πρόκειται για το πρώτο νόμισμα της σειράς American Women

Quarters του αμερικανικού νομισματοκοπείου, που έχει ως σκοπό την ανάδειξη της συνεισφοράς των γυναικών στις ΗΠΑ. Θα ακολουθήσουν αντίστοιχα νομίσματα αφιερωμένα μεταξύ άλλων στη Σάλι Ράιντ, την πρώτη Αμερικανίδα που ταξίδεψε στο διάστημα, και τη Γουίλμα Περλ Μάνκιλερ, ακτιβίστρια των Τσερόκι.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

«Κάθε φορά που σχεδιάζουμε εκ νέου τα νομίσματά μας, έχουμε την ευκαιρία να πούμε κάτι για τη χώρα μας – σε τι δίνουμε αξία και πώς έχουμε προοδεύσει ως κοινωνία. Είμαι πολύ περήφανη που αυτά τα νομίσματα αναδεικνύουν τη συνεισφορά ορισμένων από τις πιο αξιόλογες γυναίκες της Αμερικής, μεταξύ των οποίων η Μάγια Αγγέλου», δήλωσε η Τζάνετ Γέλεν, υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα