Η Penguin Classics εκδίδει κόμικς πρώτη φορά

Τη συνεργασία της με τον κολοσσό των υπερηρωικών κόμικς Marvel ανακοίνωσε η Penguin Classics, η οποία πρώτη φορά στην ιστορία της πρόκειται να εκδώσει κόμικς, που θα παρουσιάζουν τις αυθεντικές ιστορίες των πιο διάσημων υπερηρώων της Marvel.

Τα πρώτα τρία βιβλία της σειράς Penguin Classics Marvel Collection θα κυκλοφορήσουν στις 14 Ιουνίου

του 2022 και θα εξιστορούν τις περιπέτειες του Μαύρου Πάνθηρα, του Κάπτεν Αμέρικα και του Σπάιντερμαν. Θα κυκλοφορήσουν αφενός σε χαρτόδετη έκδοση, αλλά και σε συλλεκτική σκληρόδετη έκδοση, ενώ το καθένα θα προλογίζεται από έναν διαφορετικό συγγραφέα νεανικής λογοτεχνίας.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από αυτή τη συνεργασία, η Elda Rotor, αντιπρόεδρος της Penguin Classics, δήλωσε: «Όταν μιλάμε για το τι καθιστά κάτι “κλασικό”, σκεφτόμαστε την ικανότητα του έργου να συνδέεται με ένα κοινό σε βάθος χρόνου, τόσο καθολικά όσο και ατομικά. Η διαχρονική και πλούσια σύνδεση της Marvel με γενιές ολόκληρες αναγνωστών δίνει μια σημαντική κοινωνική οπτική, μια βαθιά προσωπική περισυλλογή σχετικά με την ανθρώπινη κατάσταση και μια κοινή αναγνωστική εμπειρία με τέτοια πλοκή και καλλιτεχνική καινοτομία, ώστε αποτελεί υπερδύναμη».

Keywords
Τυχαία Θέματα