Εκδοχές πολέμου, 2009-2022

Οι Εκδοχές πολέμου, 2009-2022 έχουν ως κορμό την πλήρη και συστηματική αφήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου για την περίοδο της οικονομικής κρίσης, για τη δεκαετία των μνημονίων 2009-2019. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας στις ερωτήσεις του Γιώργου Κουβαρά παρουσιάζει τα γεγονότα, τα παρασκήνια, τα πρόσωπα και την ερμηνεία του για τις καταστάσεις που βίωσε η χώρα μέσα στα διεθνή και ευρωπαϊκά συμφραζόμενα

της εποχής. Όλα αυτά συσχετίζονται με την αλληλουχία των κρίσεων, με τη μετάβαση από την οικονομική κρίση στην πανδημία και από την πανδημία στη ρωσική στρατιωτική εισβολή και στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το βιβλίο προσπαθεί να τοποθετήσει δύσκολες πολιτικές επιλογές που έγιναν υπό ασφυκτική πίεση και υπό συνθήκες υπαρξιακής εθνικής κρίσης στα ευρωπαϊκά και διεθνή συμφραζόμενά τους και στον ορίζοντα του μακρού ιστορικού χρόνου που ήδη τον χρωματίζει η πανδημία και ο πόλεμος, η Λερναία Ύδρα της Ιστορίας.

Σημειωτέον ότι στο βιβλίο υπάρχει χρονολόγιο με ψηφιακό κώδικα (QR Code) που παραπέμπει στην ιστοσελίδα www.evenizelos.gr, όπου είναι διαθέσιμη αναλυτική ψηφιακή μορφή του με ηλεκτρονικούς συνδέσμους.

Εκδοχές πολέμου, 2009-2022
Μια συζήτηση με τον Γιώργο Κουβαρά για το παρασκήνιο της οικονομικής κρίσης και όσα ακολούθησαν
Ευάγγελος Βενιζέλος
Εκδόσεις Πατάκη
448 σελ.
ISBN 978-618-0702-63-7
Τιμή €19,90

Keywords
Τυχαία Θέματα