Δημοφιλή στη νεολαία τα audiobooks μέσω Spotify

16:47 9/5/2024 - Πηγή: Diastixo

Ένας στους τέσσερις επί πληρωμή συνδρομητές της υπηρεσίας streaming μουσικής Spotify σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία ακούει audiobooks στην πλατφόρμα, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που δίνεται για έως και 15 ώρες ακρόασης audiobooks ανά μήνα χωρίς επιπλέον χρέωση, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η σουηδική εταιρεία.

Απ’ ό,τι φαίνεται, τα ακουστικά βιβλία είναι πολύ πιο δημοφιλή στους ανθρώπους νεαρής ηλικίας:

στις ηλικίες 18-34 ετών το ποσοστό των συνδρομητών που χρησιμοποιούν τα δωρεάν audiobooks του Spotify φτάνει το 57%. Ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει το αυξημένο ενδιαφέρον των συνδρομητών για τη συγκεκριμένη κατηγορία είναι ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2024, συγκριτικά με το τελευταίο τρίμηνο του 2023, υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός αυτών που αποφάσισαν να πληρώσουν μία επιπλέον χρέωση για να χρησιμοποιούν audiobooks για περισσότερες από 15 ώρες.

Ο David Kaefer, επικεφαλής του τομέα audiobooks του Spotify, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη της κατηγορίας στην πλατφόρμα, αναφέροντας μάλιστα ότι η ανάπτυξή της είναι ταχύτερη σε σχέση με αυτή των podcasts την πρώτη φορά που το Spotify τα είχε ενσωματώσει στις παρεχόμενες υπηρεσίες του.

Keywords
Τυχαία Θέματα