Απονεμήθηκαν πρώτη φορά τα βραβεία μετάφρασης Albertine

08:19 2/2/2023 - Πηγή: Diastixo

Απονεμήθηκαν φέτος πρώτη φορά, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, τα βραβεία μετάφρασης Albertine, που αφορούν τις καλύτερες μεταφράσεις γαλλικών έργων στα αγγλικά. Τα δύο βιβλία που απέσπασαν το βραβείο είναι το La femme et l’oiseau της Isabelle Sorento, σε μετάφραση της Heather Green

(βραβείο για μετάφραση λογοτεχνικού έργου) και το Des empires sous la terre: Histoire écologique et raciale de la sécularisation του Mohamad Amer Meziane, σε μετάφραση του Jonathan Adjemain (βραβείο για μετάφραση μη λογοτεχνικού έργου).

«Η μεταφράστρια και ο μεταφραστής που βραβεύτηκαν, από κοινού με την/τον συγγραφέα και τους εκδοτικούς οίκους, δημιούργησαν έργα που απευθύνονται σε κάθε κουλτούρα υφαίνοντας ένα πλέγμα επίκαιρων ερωτημάτων και ποιητικότητας, που ανοίγουν νέες προοπτικές για ένα νέο αναγνωστικό κοινό στη Γαλλία, στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Gaetan Bruel, διευθυντής της Villa Albertine, που διοργανώνει τα βραβεία.

Πέρα από το χρηματικό έπαθλο του βραβείου, που ανέρχεται σε 5.000 δολάρια, τα βιβλία θα λάβουν επιχορηγήσεις για την κάλυψη του κόστους έκδοσής τους στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα