Ανεπιθύμητο το… «βιβλίο των βιβλίων» του Τραμπ από τους μεγάλους εκδότες

Το «βιβλίο των βιβλίων» ισχυρίζεται πως γράφει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όμως το ερώτημα είναι αν θα βρεθεί εκδοτικός οίκος πρόθυμος να το εκδώσει, κάτι που δεν είναι καθόλου βέβαιο παρά τους πολυάριθμους οπαδούς του στη χώρα.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Σε σχετική δήλωσή του, ο 75χρονος πρώην πρόεδρος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έχει απορρίψει δύο προτάσεις από εκδοτικούς οίκους, τους οποίους δεν κατονόμασε, και πρόσθεσε: «Δε θέλω να προχωρήσω

σε συμφωνία αυτή τη στιγμή. Γράφω σαν τρελός όμως και, όταν έρθει η ώρα, θα δείτε το βιβλίο των βιβλίων».

Ωστόσο, επικαλούμενη στελέχη των κορυφαίων εκδοτικών οίκων Penguin Random House, Hachette, HarperCollins και Simon & Schuster, η ιστοσελίδα Politico υποστηρίζει πως κανείς από τους «μεγάλους» δεν θα ήθελε να εμπλακεί σε ένα τέτοιο εγχείρημα. «Η αλήθεια να λέγεται, δύσκολα θα έρθει στα χέρια μας ένα βιβλίο με ακριβή γεγονότα. Αυτό είναι το πρόβλημα. Αν ο ίδιος δεν μπορεί καν να παραδεχτεί ότι έχασε τις εκλογές, τότε πώς να εκδώσει κανείς το βιβλίο του;» διερωτήθηκε ένα από τα στελέχη.

Από την πλευρά του, ο ατζέντης Keith Urbahn εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το βιβλίο του Τραμπ κάθε άλλο παρά περιζήτητο θα είναι: «Δεν έχει σημασία ποια είναι τα θετικά μιας συμφωνίας για ένα βιβλίο του Τραμπ, τα προβλήματα που θα έφερνε κάτι τέτοιο είναι σαφώς περισσότερα. Οποιοσδήποτε εκδότης αρκετά τολμηρός για να αποκτήσει την αυτοβιογραφία του Τραμπ θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν εφιάλτη για την εξακρίβωση των γεγονότων, με μαζική αποχώρηση άλλων συγγραφέων και με εξέγερση των εργαζομένων, στην απίθανη περίπτωση που καταλήξει σε συμφωνία με τον πρώην πρόεδρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανεπιθύμητο …, Τραμπ,anepithymito …, trab