Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας Κύπρου για εκδόσεις του 2020

Οι πολιτιστικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2020:

Το Κρατικό Βραβείο Ποίησης, έπειτα από κατά πλειοψηφίαν απόφαση της κριτικής επιτροπής, απονέμεται στον Ρήσο Χαρίση για το έργο του Θάλασσα εσωτερικού χώρου (εκδ. Κίχλη).

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος,

έπειτα από κατά πλειοψηφίαν απόφαση της κριτικής επιτροπής, απονέμεται στη Λουίζα Παπαλοΐζου για το έργο της Το βουνί (εκδ. Το Ροδακιό).

Το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος/Νουβέλας, έπειτα από κατά πλειοψηφίαν απόφαση της κριτικής επιτροπής, απονέμεται στην Τίτσα Διαμαντοπούλου για το έργο της Μέχρι να δω τον Άλκη (εκδ. Γαβριηλίδης).

Το Κρατικό Βραβείο Μελέτης (Μονογραφίας)/Δοκιμίου για τη Λογοτεχνία, έπειτα από κατά πλειοψηφίαν απόφαση της κριτικής επιτροπής, απονέμεται στη Νάντια Στυλιανού για το έργο της Οδυσσέας Ελύτης – René Char: Σημείο τομής αδαμάντινο (εκδ. Μελάνι).

Το Κρατικό Βραβείο Νέου Λογοτέχνη, έπειτα από κατά πλειοψηφίαν απόφαση της κριτικής επιτροπής, δεν απονέμεται.

Την κριτική επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας 2020 αποτέλεσαν οι: Στέφανος Ευθυμιάδης (πρόεδρος), Γεώργιος Ανδρειωμένος, Michaela Prinzinger, Σταύρος Σταύρου Καραγιάννη και Ανδρέας Χατζηθωμάς.

Το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μικρά Παιδιά, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της κριτικής επιτροπής, απονέμεται στον Νίκο Αντωνίου για το έργο του Μια μέρα μόνο (εκδ. Καστανιώτη).

Το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μεγάλα Παιδιά και Εφήβους, έπειτα από κατά πλειοψηφίαν απόφαση της κριτικής επιτροπής, απονέμεται στη Χριστίνα Παπαδοπούλου για το έργο της Ο θησαυρός της Θοδωσούς (Βιβλιοεκδόσεις Αναζητήσεις).

Την κριτική επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας για Παιδιά και Εφήβους 2020 αποτέλεσαν οι: Μαρίνα Ροδοσθένους-Μπαλάφα (πρόεδρος), Έλενα Ιωαννίδου, Λουίζα Μαλλούρη, Μαρία Μιχαηλίδου και Γιάννης Παπαδάτος.

Το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης Λογοτεχνικού Βιβλίου για Παιδιά και Εφήβους, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της κριτικής επιτροπής, απονέμεται στη Σάντρα Ελευθερίου για την εικονογράφηση του έργου Η καμηλοπάρδαλη Χαραλαμπία (συγγραφέας: Μάκης Τσίτας, εκδ. Μεταίχμιο).

Την κριτική επιτροπή Κρατικών Βραβείων Εικονογράφησης Βιβλίου για Παιδιά και Εφήβους 2020 αποτέλεσαν οι: Μάριος Κωνσταντινίδης (πρόεδρος), Κωνσταντίνος Γεωργίου, Δημήτρης Κοκκινόλαμπος, Τερέζα Λαμπριανού και Όμηρος Παναγίδης.

Τα βραβεία θα επιδοθούν από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Πρόδρομο Προδρόμου σε ειδική τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 19:00, στο κινηματοθέατρο Παλλάς. Στην ίδια τελετή θα απονεμηθούν και τα βραβεία για εκδόσεις 2019. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα