Amazon: Ο Τζακ Ρίτσερ νίκησε τον Χάρι Πότερ

Έκπληξη προκαλούν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το βρετανικό παρακλάδι της Amazon για τις ευπώλητες σειρές βιβλίων μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς ιδιαίτερα δημοφιλείς σειρές βιβλίων βρίσκονται σε πολύ χαμηλότερες θέσεις από τις αναμενόμενες.

Συγκεκριμένα, η σειρά βιβλίων «Χάρι Πότερ» της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ βρίσκεται μόλις στην πέμπτη θέση, το «Ημερολόγιο ενός σπασίκλα» του Τζεφ Κίνι στην έκτη θέση και το «Τραγούδι της φωτιάς και του πάγου» του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν (στο

οποίο βασίστηκε η σειρά «Game of Thrones») στην όγδοη.

Αντίθετα, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η σειρά με τον Τζακ Ρίτσερ του Λι Τσάιλντ, ενώ ακολουθούν τα: «The DCI Ryan Mysteries» (L J Ross), η σειρά με τον Ρόι Γκρέις (Peter James) και με την ντετέκτιβ Κιμ Στόουν (Angela Marsons).

Τα στοιχεία αυτά έρχονται πάντως σε πλήρη αντίθεση με τα αντίστοιχα στοιχεία της Nielsen Bookscan, σύμφωνα με τα οποία τα βιβλία της σειράς «Χάρι Πότερ» έχουν πουλήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο συνολικά 41,6 εκατομμύρια αντίτυπα, αξίας 340 εκατομμυρίων λιρών, όταν η σειρά «Τζακ Ρίτσερ» φαίνεται να έχει πουλήσει 15,3 εκατομμύρια αντίτυπα, αξίας 95,2 εκατομμυρίων λιρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα