Πασχαλινά αβγά και πώς θα τα βάψεις σωστά!

10:24 20/4/2022 - Πηγή: Plaisio
Βάφεις αβγά για πρώτη φορά; Θες να βγουν όμορφα & λαμπερά και να μη σπάσουν πριν την ώρα τους; Σου έχουμε νέα!

Το μυστικό κρύβεται στις λεπτομέρειες και τη διαδικασία που ακολουθείς για να βάψεις τα αβγά σου. Άκουσέ μας, λοιπόν, προσεκτικά και φέτος το Πάσχα, δε θα χάσεις*!

* Δεν εγγυόμαστε ότι αυτό θα επεκταθεί και στο τσούγκρισμα στο πασχαλινό τραπέζι… Εκεί, ας κερδίσει ο καλύτερος!

Η επιλογή αβγών είναι το παν

Διάλεξε φρέσκα, αλλά όχι ολόφρεσκα αβγά.

Αυτό θα βοηθήσει στο ξεφλούδισμά τους στο πασχαλινό τραπέζι. Επιπλέον, φρόντισε έτσι ώστε σε κάθε παρτίδα που βάφεις τα αβγά να είναι παρομοίου μεγέθους/βάρους, για να βαφτούν ομοιόμορφα και εξίσου καλά στον ίδιο χρόνο.

Κάνε σωστή προετοιμασία

Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία βαψίματος, άσε τα εκτός ψυγείου για όση ώρα χρειάζεται μέχρι να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. Προσοχή! Αν ξεχαστείς και τα βράσεις παγωμένα, η διαφορά θερμοκρασίας θα τα σπάσει πριν την ώρα τους. Πλύνε τα προσεκτικά σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό, για να είναι λεία και καθαρά. Σκούπισέ τα καλά για να απομακρύνεις οποιοδήποτε ξένο σώμα από πάνω τους, για να πιάσει καλύτερα η βαφή.

Tips για το ιδανικό βράσιμο

Τοποθέτησε ένα vetex στον πάτο της κατσαρόλας , να καλύπτεται όσο το δυνατόν περισσότερη επιφάνεια.Στρώσε τα αβγά προσεκτικά από πάνω του, φροντίζοντας να είναι άνετα μεταξύ τους και όχι στριμωχτά, για να μην τσουγκρίζουν κατά τον βρασμό.Γέμισε την κατσαρόλα με χλιαρό νερό μέχρι να καλυφθούν τελείως τα αβγά και να περισσεύει και ένα δάχτυλο.Πρόσθεσε 4-5 κουταλιές της σούπας ξύδι. Αυτό θα βοηθήσει να μη σπάσουν, αλλά και να κρατήσουν στη συνέχεια τη βαφή καλύτερα και με εντονότερο χρώμα.Βράσε τα αβγά σε μέτρια φωτιά, χωρίς να σκεπάσεις την κατσαρόλα, για περίπου 7 με 10 λεπτά.

Για εγγυημένα αποτελέσματα και ιδανικό βράσιμο, μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις έναν βραστήρα αβγών.

 Ήρθε η ώρα για βαφή και γυάλισμα

Είναι καλύτερο να επιλέξεις μια βαφή για ζεστό νερό, γιατί έτσι θα έχουν πιο ζωηρό χρώμα και δε θα ξεβάφει τόσο στα χέρια. Οπότε, αφότου βράσουν και κρυώσουν σχετικά τα αβγά, βύθισέ τα σε ένα μπολ με νερό και τη βαφή. Ακολούθησε τις εκάστοτε οδηγίες για τη θερμοκρασία του νερού και την ώρα αναμονής. Επίσης, μπορείς πάντα να επιλέξεις να βάψεις τα αβγά σου με φυσικό τρόπο, χρησιμοποιώντας λαχανικά και φρούτα, όπως παντζάρι, κρεμμύδι, μύρτιλα, κ.ά. Αφού βαφτούν τα αβγά, άσε τα να στεγνώσουν καλά. Σκούπισε ό,τι σταγόνες έχουν μείνει και γυάλισέ τα με λίγο χαρτί νοτισμένο με ελαιόλαδο.

Τώρα που στα είπαμε, ελπίζουμε να φτιάξεις τα πιο όμορφα, χρωματιστά και γιορτινά αβγά, που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις και…τον ανταγωνισμό στο τσούγκρισμα!

The post Πασχαλινά αβγά και πώς θα τα βάψεις σωστά! appeared first on Plaisio Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα