Ηλεκτρική Οδοντόβουρτσα για το πιο τέλειο χαμόγελο!

16:22 17/8/2022 - Πηγή: Plaisio
Ο Plaisio expert είναι και πάλι εδώ για το πιο όμορφο, λαμπερό και υγιές χαμόγελο!

Είναι κοινό μυστικό πως οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες είναι πιο αποτελεσματικές από τις κλασικές, χειροκίνητες. Για το λόγο αυτό άλλωστε, προτείνονται και από τους περισσότερους οδοντιάτρους.

Στην περίπτωση λοιπόν που σκέφτεσαι να αλλάξεις τις καθημερινές συνήθειες όσον αφορά την φροντίδα των δοντιών, πρέπει να ξέρεις πως στην

αγορά κυκλοφορεί μία τεράστια ποικιλία μοντέλων, που ενσωματώνουν πολλές και σύγχρονες τεχνολογίες.

Για να σε ξεμπερδέψει και να σε κάνει να… «σκάσεις» πολλά χαμόγελα, ο Plaisio expert ετοίμασε για εσένα έναν fullextra οδηγό με όλες τις πληροφορίες που πρέπει να ξέρεις για τη χρήση της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας, αλλά και για την καλύτερη επιλογή συσκευής.

Γιατί ηλεκτρική οδοντόβουρτσα;#01 …Γιατί ΔΕΝ βουρτσίζεις τα δόντια σου στο σωστό χρόνο, όπως συστήνουν οι οδοντίατροι!

Πολλές φορές βουρτσίζουμε τα δόντια μας… στον αυτόματο πιλότο, με αποτέλεσμα να μη δίνουμε την προσοχή και το χρόνο που χρειάζεται. Για το λόγο αυτό, οι περισσότερες ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες διαθέτουν χρονόμετρο, που σε ειδοποιεί μόλις περάσει ο προτεινόμενος χρόνος συνολικού βουρτσίσματος ή ο χρόνος βουρτσίσματος κάθε τεταρτημόριου.

#02 …Γιατί θες να αποφύγεις την πλάκα και την ουλίτιδα!

Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα βουρτσίσματος ανά λεπτό, ενώ η κεφαλή τους παρέχει πολλές παραλλαγές κινήσεων. Από την άλλη, στις χειροκίνητες εσύ επιλέγεις τη φορά, την ταχύτητα και την κίνηση του βουρτσίσματος. Αυτό σημαίνει ότι με την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, λόγω της ολοκληρωμένης και δυναμικής κίνησης της κεφαλής δρας αποτελεσματικότερα ενάντια στην πλάκα και την ουλίτιδα.

#03 …Γιατί ΔΕΝ ασκείς τη σωστή πίεση κατά το βούρτσισμα!

Με την κλασική χειροκίνητη οδοντόβουρτσα, για να βουρτσίσεις αποτελεσματικότερα τα δόντια σου, ασυναίσθητα ασκείς μεγαλύτερη δύναμη από αυτή που πρέπει.

Όμως! Η έντονη πίεση στην περιοχή των ούλων μπορεί να τα βλάψει ή ακόμα χειρότερα να προκαλέσει την υποχώρησή τους. Σε αυτήν την περίπτωση η οδοντίνη μπορεί να εκτεθεί και να είσαι επιρρεπής σε φλεγμονές. Η λύση είναι η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα με αισθητήρα πίεσης, η οποία εξασφαλίζει ότι δε φθείρεις δόντια και ούλα.

Α. Βασικά ΧαρακτηριστικάΤύποι ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας

Οι επαναφορτιζόμενες ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες διαθέτουν ενσωματωμένη μπαταρία. Για τη φόρτιση τους αυτό που χρειάζεται είναι η τοποθέτηση της οδοντόβουρτσας στην ειδική βάση που τροφοδοτείται με ρεύμα.

Ο άλλος τύπος που μπορείς να βρεις στην αγορά είναι οι οδοντόβουρτσες μπαταρίας. Για τη λειτουργία τους απαιτείται η χρήση απλών μπαταριών.

Αυτονομία – Διάρκεια μπαταριών

Μπορείς να βρεις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που διαρκούν 8 ημέρες… μπορείς να βρεις και για 15. Κάπου εδώ να σημειώσουμε (όπως είναι λογικό) ότι διαφοροποιείται η τιμή των συσκευών ανάλογα με την αυτονομία μπαταρίας. Επομένως, το τι θα επιλέξεις εξαρτάται από τις ανάγκες και το budget σου!

Τύποι κεφαλών

Οι κεφαλές στις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες είναι αποσπώμενες, ώστε να μπορείς να δοκιμάσεις και να βρεις τον «τύπο» που σου ταιριάζει.

Στην αγορά θα βρεις τεράστια ποικιλία σε κεφαλές που διαφοροποιούνται ως προς την σκληρότητα και που εξειδικεύονται σε συγκεκριμένες ανάγκες (ευαίσθητα δόντια, λεύκανση κ.α.).

Ο Plaisio expert προτείνει…

Είναι σημαντικό να αλλάζεις την κεφαλή της ηλεκτρικής σου οδοντόβουρτσας κάθε 3 περίπου μήνες, όπως ακριβώς θα έκανες και με μία χειροκίνητη.

Σκέψου ότι στο ανθρώπινο στόμα υπάρχουν κατά μέσο όρο 100-200 είδη βακτηρίων, τα περισσότερα από τα οποία καταλήγουν στην οδοντόβουρτσα μετά από κάθε βούρτσισμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι μία οδοντόβουρτσα κουβαλά τουλάχιστον 10 εκατομμύρια βακτήρια!

Β. Τεχνολογία καθαρισμού

Τεχνολογία 2D: Η μηχανική δράση της κεφαλής εφάπτεται στην επιφάνεια των δοντιών. Με περιστροφική, παλμική κίνηση και έως 7.500 κινήσεις ανά λεπτό καθαρίζει αποτελεσματικά τη στοματική κοιλότητα.

Τεχνολογία 3D: Η περιστροφική, παλμική κίνηση με δόνηση απομακρύνει αποτελεσματικά έως και 100% περισσότερη πλάκα σε σχέση με μία χειροκίνητη οδοντόβουρτσα. Ακόμα και ανάμεσα από τα δόντια.

Τεχνολογία iO: Συνδυάζει τις ισχυρές, αλλά απαλές μικροδονήσεις με τη μοναδική στρογγυλή κεφαλή για επαγγελματικό καθαρισμό κάθε μέρα. Ο εσωτερικός μηχανισμός λειτουργεί με μαγνητικές κινήσεις χωρίς τριβή & θόρυβο, μεταφέροντας μικροδονήσεις στις άκρες των ινών της κεφαλής βουρτσίσματος. Για αίσθηση επαγγελματικού καθαρισμού κάθε μέρα.

Γ. Σύγχρονες τεχνολογίεςΤεχνολογία Έξυπνης Ανίχνευσης

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι οι περισσότεροι βουρτσίζουμε τα δόντια μας μηχανικά, με αποτέλεσμα να αφήνουμε αρκετά σημεία απέραστα. Για να μη συμβαίνει αυτό επίλεξε ηλεκτρική οδοντόβουρτσα με τεχνολογία ανίχνευσης. Η βούρτσα της διαθέτει ειδικούς αισθητήρες, που παρακολουθούν τη διαδρομή της κεφαλής στη στοματική κοιλότητα και διορθώνουν με οδηγίες… καθοδήγησης!

Αισθητήρες πίεσης

Οι περισσότερες ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες διαθέτουν αισθητήρες πίεσης. Οι αισθητήρες αυτοί συνήθως υποδεικνύουν την υψηλή ή χαμηλή πίεση είτε με κάποια φωτεινή ή ηχητική ένδειξη, είτε με αυτόματη αλλαγή πίεσης της περιστροφής της κεφαλής.

Προγράμματα βουρτσίσματος

Μπορείς να βρεις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες που διαθέτουν έως και 7 προγράμματα να διαλέξεις! Τα συνηθέστερα είναι τα εξής: Φροντίδα ούλων, Καθημερινός Καθαρισμός, Βαθύς Καθαρισμός, Pro-Clean, Λεύκανση και Polishing. Ακολούθησε το πρόγραμμα που έχεις κάθε φορά ανάγκη και απόλαυσε αποτελέσματα… σα να βγήκες μόλις από τον οδοντίατρο!

Έξυπνη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα

Πολλά μοντέλα έχουν Bluetooth, ώστε να συνδέονται με το smartphone μέσω των αντίστοιχων apps. Με αυτή την τεχνολογία λαμβάνεις real time σχόλια για τον τρόπο βουρτσίσματος αλλά και tips. Με τον πιο hi-tech τρόπο είναι σίγουρο πως σε βάθος χρόνου θα υιοθετήσεις τις σωστότερες συνήθειες για τη φροντίδα της στοματικής κοιλότητας.

Χρονόμετρο

Στην περίπτωση που νιώθεις ότι «ξεπετάς» τη φροντίδα της στοματικής σου υγείας… προτίμησε ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες με ενσωματωμένο χρονόμετρο που σε ειδοποιεί όταν παρέλθει ο προτεινόμενος χρόνος βουρτσίσματος (2 min). Ακόμα καλύτερα, προτίμησε αυτή που θα σε ειδοποιεί κάθε 30 δευτερόλεπτα, που είναι ο χρόνος που πρέπει να διαρκεί το βούρτσισμα σε κάθε τεταρτημόριο του στόματος.

Εργονομική λαβή & θήκες

Ένα extra tip… είναι να δώσεις βάση στη λαβή. Μπορεί να σου ακούγεται σχετικά ασήμαντο κριτήριο σε σχέση με τα προηγούμενα, όμως θα κάνει πιο ξεκούραστη και ευχάριστη την όλη διαδικασία. Θυμήσου… οι πιο άνετες λαβές είναι αυτές που ταιριάζουν ανατομικά με το χέρι.

Plus, το kit που θα επιλέξεις καλό θα ήταν να έχει θήκη για την οδοντόβουρτσα και θήκη για την κεφαλή. Θα σε βοηθήσει στην αποθήκευσή της στο ντουλάπι, τη βαλίτσα ή την τσάντα σου.

Για χαμόγελα που… λάμπουν ο Plaisio Expert σου δείχνει τον τρόπο!

#1.Τσέκαρε αν η οδοντόβουρτσα είναι φορτισμένη και… Go on!

#2. Βρέξε ελάχιστα τη βούρτσα της κεφαλής.

#3. Βάλε μικρή ποσότητα από την οδοντόκρεμα που χρησιμοποιείς στο κέντρο της βούρτσας.

#4. Ξεκίνησε με την εξωτερική πλευρά των δοντιών. Ακούμπησε τη βούρτσα στο σημείο που ενώνονται τα δόντια με τα ούλα σε γωνία 45 μοιρών και ενεργοποίησέ την.

#5. Βούρτσισε κάθε επιμέρους δόντι για λίγα δευτερόλεπτα, κινώντας την κεφαλή παράλληλα με την γραμμή των ούλων.

#6. Μην αμελείς τα πίσω δόντια. Φρόντισε οι ίνες της κεφαλής να καθαρίσουν καλά και τα μεσοδόντια διαστήματα.

#7. Προχώρησε με τον καθαρισμό της «επάνω» πλευράς των δοντιών.

#8. Στη συνέχεια πέρασε στην εσωτερική πλευρά των δοντιών, εστιάζοντας ιδιαίτερα στα μπροστινά κάτω δόντια. Εκεί δώσε βάση γιατί σχηματίζεται ευκολότερα πλάκα.

#9. Για πιο φρέσκια αναπνοή… βούρτσισε τη γλώσσα με μια κίνηση από πίσω προς τα εμπρός.

#10. Ξέπλυνε καλά με τρεχούμενο νερό την κεφαλή της οδοντόβουρτσας.

#11. Φύλαξε την κεφαλή σε αεριζόμενο σημείο, μακριά από μικρόβια. Βάλε την οδοντόβουρτσα στη βάση της, για να φορτιστεί.

Θυμήσου! Μην ασκείς έντονη πίεση, γιατί έτσι θα τραυματίσεις και τα δόντια και τα ούλα σου.

Προσπάθησε να βουρτσίζεις για τουλάχιστον 2 λεπτά, δύο φορές την ημέρα. Βέβαια στην περίπτωση που ο οδοντίατρός σου έχει συστήσει κάποιο διαφορετικό τρόπο βουρτσίσματος, ακολούθησε πιστά και μόνο τις συμβουλές του.

Θες να μάθεις περισσότερα για την προσωπική περιποίηση; Διάβασε τους οδηγούς αγοράς, που ετοιμάσαμε αποκλειστικά για εσένα!

The post Ηλεκτρική Οδοντόβουρτσα για το πιο τέλειο χαμόγελο! appeared first on Plaisio Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα