iPad: Το απαραίτητο εργαλείο μάθησης!

18:06 11/3/2021 - Πηγή: Plaisio

Το κορυφαίο tablet της Apple αποτελεί ένα πολύ-εργαλείο για τον σύγχρονο μαθητή στην εποχή της τηλεκπαίδευσης.Το Apple iPad είναι το tablet που λύνει τα χέρια κυριολεκτικά σε όλους, είτε αφορά σε επαγγελματική χρήση, είτε σε ψυχαγωγία. Όμως το iPad δεν είναι ένα συνηθισμένο

tablet, καθώς μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμη και ως εργαλείο μάθησης, ειδικά αυτό το διάστημα με την τηλεκπαίδευση να βρίσκεται στο προσκήνιο.

Είναι προφανές ότι κάθε μαθητής χρειάζεται τη δική του συσκευή για να μπορέσει να παρακολουθήσει τα διαδικτυακά μαθήματα του και το iPad καλύπτει απόλυτα κάθε ανάγκη του. Το tablet της Apple ξεχωρίζει όχι μόνο για την εμφάνιση του, με την λεπτή και ελαφριά σχεδίαση, αλλά και για την εξαιρετικά ευκρινή οθόνη Retina των 10,2 ιντσών με τα εντυπωσιακά χρώματα, στοιχεία τα οποία μπορούν να εγγυηθούν ξεκούραστη και απροβλημάτιστη πολύωρη χρήση, χωρίς να κουράζονται τα μάτια σου.

Την ίδια στιγμή στο App Store είναι διαθέσιμες πάνω από 190 χιλιάδες εφαρμογές που αφορούν στην Εκπαίδευση, μεταξύ αυτών και οι εφαρμογές όλων των υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης, όπως για παράδειγμα το Zoom ή το Webex, μέσω των οποίων τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους απομακρυσμένα.

Παράλληλα, μέσω της FaceTime κάμερας και του μικροφώνου, έχουν ενεργή συμμετοχή στο μάθημα και μάλιστα με εξαιρετική ποιότητα σύνδεσης, καθώς το πανίσχυρο iPad είναι εξοπλισμένο με το A12 Bionic Chip, στοιχείο που μεταφράζεται σε γρήγορη απόκριση σε κάθε task που του αναθέτεις.

Με αυτόν τον τρόπο και σε συνδυασμό με τις αμέτρητες διαθέσιμες εφαρμογές, η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας ή η εξάσκηση πάνω σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα, μετατρέπεται σε απλή διαδικασία ακόμη και για τον ίδιο τον εκπαιδευτικό.

Επιπλέον, το iPad μπορεί να γίνει και η νέα σου σχολική τσάντα, καθώς όλα τα βιβλία είναι διαθέσιμα προς «κατέβασμα» στο tablet, ενώ οι σημειώσεις μπορούν να είναι ψηφιακές όπως και οι εργασίες. Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το Apple Pencil, με το οποίο ουσιαστικά το iPad μεταμορφώνεται σε τετράδιο, ενώ με το Smart Keyboard από tablet μετατρέπεται σε laptop, αυξάνοντας την πολύ-χρηστικότητα του στα ύψη!

Επιπροσθέτως, οι εφαρμογές Keynote και Notes, καθώς και τα Pages και Numbers (τα αντίστοιχα Word και Excel), η εκφώνηση επιλογής και άλλες εξαιρετικά προηγμένες λειτουργίες, καθιστούν το iPad ως ένα μοναδικό εργαλείο μάθησης, ενώ στην πλατφόρμα ebooks.edu.gr μπορείς να βρεις διαθέσιμα όλα τα βιβλία σε διαδραστική μορφή, η οποία δεν απαιτεί download και το βασικότερο με ακόμη περισσότερο περιεχόμενο από ότι στο σχολικό βιβλίο.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η iSquare, επίσημος διανομέας της Apple στην Ελλάδα, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, δημιούργησε το edupad.gr, μια πλατφόρμα που περιέχει προτάσεις και αξιολογήσεις για εφαρμογές και βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου, οι οποίες έχουν ταξινομηθεί ανά είδος, βαθμίδα και γνωστικό πεδίο. Η πρόσβαση στο περιεχόμενο της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι εύκολη, τόσο για μαθητές από Νηπιαγωγείο έως Λύκειο, όσο και για γονείς ή εκπαιδευτικούς.

The post iPad: Το απαραίτητο εργαλείο μάθησης! appeared first on Plaisio Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα