Η id Software θα παρουσιάσει στην έκθεση QuakeCon το παιχνίδι Quake II Remastered

10:55 7/8/2023 - Πηγή: Plaisio
H γνωστή έκθεση QuakeCon πρόκειται φέτος να πραγματοποιηθεί δια ζώσης στις 10 Αυγούστου και η id Software ενδέχεται να ανακοινώσει μία σημαντική επανακυκλοφορία που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των παιχνιδιών πρώτου προσώπου: τη remastered έκδοση του Quake II.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η id Software θα ξεκινήσει την έκθεση/συνέδριο παρουσιάζοντας την remastered

έκδοση του θρυλικού τίτλου. Επί του παρόντος δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για την ενημερωμένη έκδοση ωστόσο το κλασικό sequel θα διατεθεί για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και Switch. Ο τίτλος θα είναι διαθέσιμος από τη πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του στο Xbox Game Pass της Microsoft.

©id Software, ©Steam

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που η εταιρεία παρουσιάζει τη βελτιωμένη και αναβαθμισμένη έκδοση ενός παλιού, θρυλικού τίτλου: το 2021, παρουσιάστηκε η έκδοση remastered του Quake, του πρώτου τίτλου της σειράς που έφερε επανάσταση και καθιέρωσε τα παιχνίδια πρώτου προσώπου. Σε εκείνη τη περίπτωση, η εταιρεία πρόσθεσε υποστήριξη για ευρείες αναλύσεις οθόνης έως και 4K, περισσότερο λεπτομερή μοντέλα χαρακτήρων και αναβαθμισμένα οπτικά εφέ όπως δυναμικό φωτισμό, depth-of-field και antialiasing μεταξύ άλλων.

Η ανανεωμένη έκδοση του Quake επίσης διέθετε κάθε επίσημο expansion του παιχνιδιού που είχε κυκλοφορήσει συμπεριλαμβανομένου και ενός εντελώς νέου με την ονομασία «Dimension of the Machine» που αναπτύχθηκε από τη δημιουργό του Wolfenstein: The New Order, MachineGames. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ξέρουμε περίπου τι να περιμένουμε από την αναβαθμισμένη έκδοση του Quake II.

© 2023 Bethesda Softworks LLC

Να αναφέρουμε ότι η νέα αυτή έκδοση διαφέρει από την έκδοση Quake II RTX -αν βεβαίως οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει είναι ακριβείς. Η έκδοση Quake II RTX είχε δημιουργηθεί το 2019 ως μέσο επίδειξης των νέων δυνατοτήτων και τεχνολογιών των καρτών γραφικών της NVIDIA, στις οποίες συμπεριλαμβανόταν η ιχνηλάτηση ακτίνας ή αλλιώς ακτινανίχνευση (Ray Tracing) και δεν περιλάμβανε νέο περιεχόμενο.

©id Software, ©Steam

Το Quake II κυκλοφόρησε το 1997 και έφερε την επανάσταση στα παιχνίδια πρώτου προσώπου, μία κατηγορία που όπως αναφέραμε καθορίστηκε από τους τίτλους Wolfenstein 3D (1992), DOOM (1993) και Quake (1996) της ίδιας εταιρείας (id Software).

To Quake II εισήγαγε έναν ημι-ανοικτό κόσμο και το gameplay του περιλάμβανε την εκτέλεση αποστολών ενώ υποστήριζε αρχικά μόνο single-player λειτουργία (ακόμα και το ανταγωνιστικό online gaming λάμβανε χώρα σε single-player χάρτες ή πίστες).  Αργότερα, χάρη σε αναβαθμίσεις και ενημερώσεις τρίτων, όπως του Capture the Flag της ThreeWave, μετατράπηκε σε ένα εξαιρετικό online multiplayer παιχνίδι.

Είσαι Gamer; To ίδιο και εμείς! Για αυτό έχουμε ό,τι χρειάζεσαι στο Gaming Zone!

The post Η id Software θα παρουσιάσει στην έκθεση QuakeCon το παιχνίδι Quake II Remastered appeared first on Plaisio Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα