Digital Nomads: 4+1 ιδανικοί προορισμοί για να «στήσεις» το workspace σου!

13:10 6/6/2023 - Πηγή: Plaisio

Αν το γραφείο δεν σε εμπνέει πιά και η μεγαλούπολη σε έχει κουράσει, τότε έχει έρθει η ώρα για δραστικά μέτρα.
Αρκεί ένα laptop και καλή σύνδεση στο internet, για να τα αφήσεις όλα πίσω και να πεις: «Καλώς σας βρήκα Digital Nomads».

Έχεις πάρει, λοιπόν, τη μεγάλη απόφαση. Έχεις ήδη αγοράσει και βαλίτσα. Το μόνο που μένει, είναι να βρεις τον -επόμενο- κατάλληλο προορισμό. Γι’ αυτό ο PlaisioExpert σου ετοίμασε μια top list

με 4+1 προορισμούς για όλα τα γούστα, που θα αλλάξουν την ποιότητα ζωής και θα γεμίσουν τις μπαταρίες σου!

Θες Βουνό;

Τα Γιάννενα, μια πόλη φτιαγμένη από μύθους και ιστορία, θα σε καταπλήξουν με τη ζωντάνια και τον πλούτο τους. Κατεξοχήν φοιτητούπολη, αποτελεί το τέλειο μέρος για να βρεις τον δικό σου χώρο «δράσης», ανάμεσα στους νέους.

Ποιότητα Ζωής

Καθαρός αέρας, μικρές αποστάσεις και φιλόξενοι άνθρωποι, είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας που εξασφαλίζει την υπέροχη διαμονή σου στα Γιάννενα. Εδώ, η φύση μπλέκεται με το αστικό περιβάλλον και το καθιστά φιλικό και ανθρώπινο. Άφησε πίσω το άγχος της μεγάλης πόλης, αφού οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι πολύ χαλαροί, ενώ μπορείς κάλλιστα να μετακινείσαι με τα πόδια και να απολαμβάνεις τον πεντακάθαρο αέρα.

Δραστηριότητες

Όσο για τα πράγματα που μπορείς να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την πρωτεύουσα. Η λίμνη Παμβώτιδα με το μικρό νησάκι της, το Κάστρο με τα γραφικά δρομάκια του και τα ιστορικής σημασίας κτίσματά του, η θέα από το Ίτς Καλέ, το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα και το Μουσείο Αργυροτεχνίας, είναι λίγα μόνο από τα μέρη που μπορείς να εξερευνήσεις εντός πόλεως. Γιατί, για εκτός σου έχουμε κι άλλα. Αν είσαι fun των εκδρομών -που μάλλον είσαι!-, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος για φανταστικές εξορμήσεις. Μπες στο αμάξι και ξεκίνα. Η πιο κοντινή must see τοποθεσία είναι το εντυπωσιακό Σπήλαιο του Περάματος, με τα φυσικά γλυπτά. Και συνεχίζεις με village hopping στα Ζαγοροχώρια, rafting και ιππασία στο Φαράγγι του Βίκου, ηλιοθεραπεία στα Σύβοτα ή ένα χαλαρό τσιπουράκι στο Μέτσοβο. Your choice!

Διασκέδαση

Ό,τι τύπος κι αν είσαι, σίγουρα θα βρεις τρόπο και τόπο να περάσεις καλά. Οι επιλογές σε καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες, bar και club είναι πραγματικά αμέτρητες, για όλα τα στυλ επισκέπτη και όλα τα βαλάντια. Κι αν είσαι cinefil έκανες την τύχη σου, μιας και οι προβολές είναι καθημερινές και ανανεώνονται συνεχώς. Όσο για το φαγητό, δεν χρειάζεται να σου πούμε ότι τα σπάει. Δοκίμασε όλα τα σιροπιαστά γλυκά, χέλι στο κεραμίδι από τη λίμνη και γιατί όχι, βατραχοπόδαρα!

Info Alert: Αν δεν σου αρέσει το βροχερό και τραχύ κλίμα, τότε αυτή η πόλη δεν είναι για σένα. Neeext…

Θες Θάλασσα;

Κοσμοπολίτισσα, ανοιχτόκαρδη, αλέγρα! Η Σύρος είναι με δυο λόγια, όπως ακριβώς και οι άνθρωποί της. Φτάνοντας στο νησί θα νιώσεις την θετική ενέργεια και θα συναντήσεις -εκτός από ντόπιους- αρκετούς Digital Nomads. Τυχαίο;

Ποιότητα Ζωής

Κάθε πρωινό ανοίγεις τα παραθυρόφυλλα και η αύρα του Αιγαίου κατακλύζει τις αισθήσεις σου. Αν δεν είναι αυτό ποιότητα ζωής, τότε τι είναι; Η επαφή με τη θάλασσα και φυσικά, οι χαλαροί ρυθμοί της ζωής σε ένα νησί, έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση. Ήλιος, φυσική ομορφιά, ανθρώπινες σχέσεις και εξωστρέφεια! Αν αυτά λείπουν από την καθημερινότητά σου, τότε εδώ είναι το κατάλληλο μέρος για σένα.

Δραστηριότητες

Αυτό το νησί είναι τόσο «ζωντανό», που θα σε εκπλήξει ευχάριστα. Αρχικά ανακάλυψε την πρωτεύουσα, την υπέροχη αρχιτεκτονική της και τις γραφικές συνοικίες της. Πλατεία Μιαούλη, θέατρο Απόλλων -μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνο-, Βαπόρια, Μεσαιωνικό Κάστρο, Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη αποτελούν σημεία αναφοράς του νησιού και αξίζουν την προσοχή σου. Και μετά τις βόλτες έρχονται τα hobbies. Οι Συριανοί τα πάνε τόσο καλά με τον πολιτισμό και τις τέχνες, που σίγουρα θα βρεις κάποια πολιτιστική ομάδα να σε καλοδεχτεί. Θέατρο, μουσική, κινηματογράφος, ζωγραφική, κεραμική είναι κάποια από τα ταλέντα που μπορείς να εξασκήσεις. Για παραστάσεις και προβολές ταινιών δε, δεν το συζητάμε. Είναι αυτονόητο! Κι αν είσαι αθλητικός τύπος ή φυσιολάτρης, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα: κολύμβηση όλο το χρόνο, πεζοπορίες σε εξαιρετικής ομορφιάς μονοπάτια και θαλάσσια σπορ είναι «top» επιλογές.

Διασκέδαση

Σε νησί είσαι, δεν θα πας παραλία; Φυσικά θα πας! Το Κίνι, ο Γαλησσάς, το Δελφίνι, το Κόμιτο και οι Αγαθωπές θεωρούνται από τις καλύτερες. Είναι στο χέρι σου να βρεις τη δική σου αγαπημένη. Μετά το μπάνιο για ντόπια μεζεδάκια και καλή παρέα στην Άνω Σύρο. Θα συναντήσεις πολλούς νέους, που επέστρεψαν και ζουν πια εκεί μόνιμα, για να τσουγκρίσεις και να πεις δυο κουβέντες. Στο τραπέζι πρέπει οπωσδήποτε να έχει λουκάνικο με μάραθο και σκόρδο, λούζα και πικάντικη κοπανιστή. Και φυσικά, αν τραβάει η όρεξή σου «after» ποτάκι, στην Ερμούπολη θα σε υποδεχτούν alternative και μη μπαράκια, για όλα τα γούστα.

Info Alert: Αν και πλήρως αυτόνομο, η Σύρος παραμένει νησί. Σκέψου καλά πριν αποφασίσεις να μείνεις κάπου, που χρειάζεσαι καράβι για μετακινηθείς.

Θες πεδιάδα;

Τα Τρίκαλα, όπως πιθανόν έχεις ακούσει, είναι πολύ «μπροστά»! Επίπεδη, σύγχρονη, όμορφη και φιλόξενη πόλη, σε κερδίζει από τα πρώτα λεπτά της παραμονής σου.

Ποιότητα Ζωής

Αυτό που σου περνάει από το μυαλό, περνώντας κάποιες ώρες στα Τρίκαλα είναι το πόσο «human friendly» είναι αυτή η πόλη. Φτιαγμένη για τους πεζούς και για τους ποδηλάτες, με τον Ληθαίο ποταμό να αποτελεί το κόσμημά της, με μεγάλες πλατείες και πεντακάθαρους δρόμους, η πόλη των Τρικάλων σέβεται τους κατοίκους της τόσο πολύ, όσο ακριβώς την σέβονται και εκείνοι. Ευγένεια, συλλογικότητα και υψηλό βιοτικό επίπεδο, είναι οι λέξεις που περιγράφουν τα Τρίκαλα.

Δραστηριότητες

Ανταγωνίζεται επάξια πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, τόσο σε ομορφιά, όσο και σε ευκαιρίες για μια ενδιαφέρουσα και πολυπράγμονα διαμονή. Κι αυτό, γιατί συνδυάζει την ιστορία, με τον μοντέρνο τρόπο ζωής. Περιηγήσου στον Λόφο του Προφήτη Ηλία, στο Βυζαντινό Κάστρο, στην γραφική συνοικία Βακούσι και στο Κουρσούμ Τζαμί για να νιώσεις τα vibes της πόλης. Φυσικά εκμεταλλεύσου τη γενική συνήθεια και μετέτρεψε την περιήγησή σου σε μια ατέλειωτη ποδηλατάδα. Επιπλέον οι δημοτικές βάρκες στον ποταμό σε περιμένουν για… τι άλλο; Βαρκάδα στο ηλιοβασίλεμα! Κι αν τα Σ/Κ σου θέλεις εκδρομούλα, η θέση ευνοεί άπειρα. Από τη μία τα Μετέωρα, από την άλλη τα χωριουδάκια του Κόζιακα (Πύλη, Ελάτη, Περτούλι), αποτελούν ζηλευτούς προορισμούς.

Διασκέδαση

Ξεκίνα τη μέρα σου με μια βόλτα στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, για τον πρωινό freddo espresso και τις καλόκαρδες καλημέρες. Μιας και η πόλη ξυπνάει νωρίς, άδραξε τη μέρα. Πάρε κι έναν πλαστό για brunch! Κι όταν έρθει η ώρα για φαγητό και ποτό, στα σοκάκια της συνοικίας Μανάβικα σε περιμένει όλη η ξακουστή, νυχτερινή ζωή της πόλης. Εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και μπαράκια, προσκαλούν τους κατοίκους να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την έξοδό τους. Και μην ξεχνιόμαστε: πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τοπικό τσίπουρο, λουκάνικο με πράσο και τραχανά.

Info Alert: Αν οδηγείς αυτοκίνητο… τους πεζούς και τα μάτια σου!

Θες κι άλλη θάλασσα;

Στην αγκαλιά του Μεσσηνιακού κόλπου, η Καλαμάτα είναι κόμβος συνάντησης για κάθε άνθρωπο που θέλει να ζήσει στην ελληνική επαρχία, χωρίς όμως να αποχωριστεί τα πλεονεκτήματα της πόλης. Κάτι σαν τους Digital Nomads, ας πούμε!

Ποιότητα Ζωής

Είναι μια πόλη με ταυτότητα και χαρακτήρα, που συνεχώς αναπτύσσεται με σεβασμό στον άνθρωπο. Κι αυτό φαίνεται από το πόσο καλά έχουν καταφέρει να ζουν οι Καλαματιανοί. Συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, σου δίνει όλα τα πλεονεκτήματα της θέσης, αλλά και της ρυμοτομίας της. Βιώσιμη κινητικότητα, πολιτιστική ανάπτυξη, οικολογικές επιλογές, φυσική ομορφιά και δυνατότητες για μια ποιοτική καθημερινότητα είναι οι κύριοι λόγοι, που όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν «restart» με έδρα την Καλαμάτα. Digital Nomads ή όχι, σε αυτήν την πόλη η ελευθερία τους αγγίζει όλους!

Δραστηριότητες

Κι εδώ αρχίζουν τα προβλήματα… Όχι φυσικά για το τι θα κάνεις, αλλά για το τι θα ΠΡΩΤΟ-κάνεις! Περιπλανήσου στους δρόμους της πόλης και ανακάλυψε όλη την ιστορική κληρονομιά της. Μια επίσκεψη στο Κάστρο, στους Αγίους Αποστόλους, στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στις Πινακοθήκες είναι «must». Όπως, όμως, και η Αρχαία Μεσσήνη! Τελειώνοντας με τα αξιοθέατα (δύσκολο), έρχεται η ώρα της φυσικής αγωγής. Αν σου αρέσει το περπάτημα ή το τρέξιμο, το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων είναι ιδανικό μέρος για άσκηση μέσα στο πράσινο. Ή μια τέλεια εναλλακτική, είναι η παραλιακή ζώνη. Μπορείς επίσης να παρακολουθήσεις μαθήματα παραδοσιακών χορών και να μάθεις καλαματιανό. Όσο για εκδρομές, όλη η Πελοπόννησος στα πόδια σου: Πύλος, Κορώνη, Μεθώνη, Στούπα, Καρδαμύλη… η Μεσσηνία είναι ανεξάντλητη.

Διασκέδαση

Από την κοσμοσυρροή της πλατείας Βασιλέως Γεωργίου και της οδού Αριστομένους, μέχρι την «ντελικάτη» περατζάδα στη Βέργα, η κοινωνική ζωή στην Καλαμάτα δεν σταματά ποτέ. Βόλτα στις άπειρες καφετέριες με καταπληκτικό brunch και στα ψαγμένα μπαράκια, ποδηλατάδες με θέα το ηλιοβασίλεμα και ατέλειωτες βουτιές στην πα-ρα-λι-ά-ρα, είναι όλα όσα αξίζει να εντάξεις στο πρόγραμμά σου. Όσο για φαγητό; Μην αφήσεις να σου ξεφύγει η ευκαιρία για γουρνοπούλα, λαλάγγια, δίπλες και ελιές από τα ευλογημένα δέντρα αυτού του τόπου.

Info Alert: Τα καλοκαίρια μπορούν να γίνουν πολύ ζεστά και με υψηλά επίπεδα υγρασίας.

Θες κάτι… Εξωτικό;

Το Phuket είναι το μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης και αποτελεί ένα προορισμό έτοιμο να τον εξερευνήσεις. Αρκετά έξω από την ευρωπαϊκή κουλτούρα και νοοτροπία, αυτός ο επίγειος παράδεισος καλεί τους απανταχού Digital Nomads να τον επισκεφτούν.

Ποιότητα Ζωής

Είναι όπως το φαντάζεσαι. Όπως έχεις στο μυαλό σου ότι θα ήταν ένας εξωτικός προορισμός. Τιρκουάζ νερά, κοκοφοίνικες, λευκές αμμουδιές και τροπικό κλίμα. Αν και πολυσύχναστο, το νησί σου προσφέρει αρκετά ήσυχα μέρη στα οποία μπορείς να χαλαρώσεις ή ακόμα και να δουλέψεις ευχάριστα. Γιατί, ποιος είπε, ότι πρέπει να ανοίγεις το laptop μόνο σε κλειστό χώρο;
Ένα ακόμα πλεονέκτημα αφορά το οικονομικό κομμάτι. Εδώ μπορείς να ζήσεις ακόμα και με χαμηλό budget, γι’ αυτό και είναι top επιλογή.

Δραστηριότητες

Πέρα από το άραγμα στην παραλία, πίνοντας Muay Thai στο Phuket υπάρχουν δεκάδες δραστηριότητες και πράγματα να κάνεις. Αρχικά ένα μέρος με τόσο διαφορετικό πολιτισμό, χρειάζεται αρκετό χρόνο για να το κάνεις «δικό σου». Επισκέψου τους βουδιστικούς ναούς, τα τοπικά night markets και την παλιά πόλη, ανακαλύπτοντας όλα όσα κάνουν το νησί μοναδικό. Μην παραλείψεις μια βόλτα στην κορυφή του Nakkerd Hills, για να θαυμάσεις το τεραστίων διαστάσεων άγαλμα του Βούδα. Και μετά τις βόλτες, παρακολούθησε μαθήματα ταϊλανδέζικης κουζίνας. Θα σου φανούν χρήσιμα, ενώ είναι ένας επιπλέον τρόπος κοινωνικοποίησης. Όσο για τους πιο τολμηρούς… Είναι το κατάλληλο μέρος για ξεκινήσεις ανατολικές, πολεμικές τέχνες, αλλά και να δοκιμάσεις το συναρπαστικό zipline!

Διασκέδαση

Είναι ένας τόπος ζωντανός, πολύχρωμος και μυστηριώδης, με άπειρες επιλογές διασκέδασης. Ξεκίνα την βραδινή σου έξοδο από το Bangla Road Nightlife, έναν δρόμο 400 μέτρων που κατακλύζεται από bars και clubs με δυνατή μουσική και άφθονο ποτό. Επιπλέον μπορείς να παρακολουθήσεις τις παραδοσιακές, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, απολαμβάνοντας παράλληλα λιχουδιές της «thai» κουζίνας. Και φυσικά οι εξορμήσεις στους γειτονικούς οικισμούς ή στα κοντινά νησάκια θα επιβεβαιώσουν αυτό που ήξερες εξαρχής. Η Ταϊλάνδη είναι ένας επίγειος παράδεισος!

Info Alert: Μπορεί να χρειαστεί να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός με τους ντόπιους, ειδικά στα τουριστικά μέρη.

Όποιος μέρος στον κόσμο κι αν επιλέξεις για να στήσεις το «workspace» σου, σημασία έχει να βρεις την ισορροπία και την ελευθερία, για να κάνεις αυτή την επιλογή, να αξίζει και το τελευταίο λεπτό. Άλλωστε, οι Digital Nomads δεν είναι παρά «νομάδες» της ψηφιακής εποχής, που συλλέγουν εμπειρίες.

Κι αν δεν είσαι ακόμα σίγουρος για το αν θα ακολουθήσεις κι εσύ το παράδειγμα των μποέμ Digital Nomads, σου έχουμε ετοιμάσει ένα άρθρο με όλους τους λόγους που θα σε πείσουν.

Φόρεσε μαγιό, πάρε το laptop, ξάπλωσε στην αιώρα και… Log in!

The post Digital Nomads: 4+1 ιδανικοί προορισμοί για να «στήσεις» το workspace σου! appeared first on Plaisio Blog.

Keywords
το νησι, muay thai, laptop, top, list, θες, fun, village, rafting, club, στυλ, θεατρο, info, τρικαλα, ευγένεια, vibes, freddo, espresso, καλαματα, budget, thai, night, hills, road, nightlife, αιώρα, plaisio, blog, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , δημοτικες εκλογες 2010, εκλογικα αποτελεσματα, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, εκλογες 2010 δημοτικες, αποτελεσματα, ηξερες, γλυκα, εδρα, ζαγοροχωρια, ζωγραφικη, θαλασσα, ιππασια, μαγιο, μιλανο, μουσικη, νησι, ομορφια, προγραμμα, συρος, τυχη, φυσικη, ωρα, blog, plaisio, village, αγκαλια, αγχος, αρθρο, αιώρα, αξιζει, απολλων, αρχαια, αρχιτεκτονικη, αυρα, βαρκες, βιοτικο επιπεδο, φαγητο, γεωργιου, γινονται, γιαννενα, δελφινι, δεντρα, δικη, ευκαιρια, ειπε, ελευθερια, ενεργεια, ερμουπολη, ερχεται, ερχονται, εστιατορια, ετοιμο, ζωη, ζωης, ζωνη, ηλιος, ησυχα, θεα, θαλασσια σπορ, θετικη ενεργεια, θες, ισορροπια, κλιμα, κομβος, κορωνη, κοσμημα, λιχουδιες, λογια, ματια, μεζεδακια, μεθωνη, μεσσηνια, μικρο, μπαταριες, μπανιο, μπορεις, μετεωρα, μυαλο, νοοτροπια, ξακουστη, ομαδα, ομορφη, οπωσδηποτε, πελοποννησος, περιβαλλον, ποιοτητα, ποδηλατες, πρωινο, ρυθμοι, σιγουρα, σιγουρος, σκορδο, σπηλαιο, στυλ, συρο, ταβερνες, ταυτοτητα, τυπος, τρεξιμο, τσιπουρο, φυση, φυσικα, χερι, χελι, ωρες, fun, budget, μποεμ, club, εκδρομες, road, ευγένεια, freddo, για σενα, hills, ιδανικο, ιδιαιτερα, ηλιοβασιλεμα, κινηματογραφος, κλειστο, κομματι, laptop, λεξεις, list, muay thai, night, nightlife, ποδια, ποτο, rafting, σωστο, thai, τιρκουαζ, top, υπεροχη, vibes, βουνο
Τυχαία Θέματα
Digital Nomads,4+1