30 εκ. νέοι χρήστες μέσα σε μία μόλις ημέρα για το Threads του Instagram

16:44 7/7/2023 - Πηγή: Plaisio

Threads ονομάζεται η νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης/ microblogging του Instagram (Meta) με την οποία φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί το Twitter.

Σύμφωνα με μία ανάρτηση στο Threads από τον Mark Zuckerberg, οι εγγραφές (sign-ups) ξεπέρασαν τις 10 εκατομμύρια μέσα στις πρώτες επτά ώρες από τη διάθεση του «Threads,

an Instagram app» στο App Store για συσκευές iOS της Apple και στο Google Play για συσκευές Android.

Αν αυτή την ώρα… ελέγχετε το κινητό σας για το app θα διαπιστώσετε με απογοήτευση (ενδεχομένως) ότι το κοινωνικό δίκτυο για την ώρα είναι διαθέσιμο μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μόλις ξεπεραστούν ορισμένα εμπόδια με την αυστηρή Ευρωπαϊκή νομοθεσία, η εφαρμογή θα διατεθεί και στους Ευρωπαίους πολίτες αν και δεν είναι ακόμα σαφές πότε αναμένεται να γίνει κάτι τέτοιο.

Όπως αναφέραμε, οι εγγραφές στο app ξεπέρασαν τις 10 εκ. μέσα σε λίγες ώρες από τη διάθεση του app. Μία ημέρα μετά, οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 30 εκατομμύρια. Ο λόγος είναι απλός καθώς για την εγγραφή δεν απαιτείται παρά ένας λογαριασμός Instagram.

Όσοι λοιπόν επιθυμούν να εγγραφούν στο Threads μπορούν να το κάνουν με τον λογαριασμό που διατηρούν στο Instagram και μάλιστα διατηρώντας τους ακόλουθούς τους ή τους λογαριασμούς που ακολουθούν στην πλατφόρμα διαμοιρασμού φωτογραφιών. Φυσικά, οι χρήστες του Threads θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν απόρρητες τις αναρτήσεις τους ή ορατές μόνο στους χρήστες που επιθυμούν κ.ά. Αυτή, η «σχέση» με το Instagram είναι που έχει ενισχύσει κατά πρώτο λόγο τον αριθμό των εγγραφών στην νέα πλατφόρμα. Ο δεύτερος λόγος είναι -όπως είπε και ο ίδιος ο Mark Zuckerberg– ότι η νέα πλατφόρμα απευθύνεται σε όσους θέλουν έναν φιλικό, δημόσιο χώρο για συνομιλίες και δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναζητούσαν μία εναλλακτική στο Twitter του Elon Musk.

The post 30 εκ. νέοι χρήστες μέσα σε μία μόλις ημέρα για το Threads του Instagram appeared first on Plaisio Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Threads,Instagram