Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας με περισσότερη δημιουργικότητα

Η 19η Αυγούστου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τον άνθρωπο που με την πατέντα του κατάφερε να κάνει τη φωτογραφία πρόσβασιμη στο παγκόσμιο κοινό. Ο λόγος για τον Γάλλο καλλιτέχνη και φωτογράφο, Λουί Νταγκέρ. Περισσότερο γνωστός για την εφεύρεσή του, τη νταγκεροτυπία, το 1839. Ήταν η πρώτη πρακτική και εμπορική φωτογραφική διαδικασία, όπου συνέβαλλε στην εξέλιξη της φωτογραφίας.

Χάρη στη ψηφιακή επανάσταση, η φωτογραφία έχει γίνει ένα άκρως προσιτό μέσο έκφρασης, επικοινωνίας και δημιουργίας. Οι νέες και πιο

προσιτές τεχνολογίες στον χώρο των φωτογραφικών μηχανών και των smartphones, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επιτρέπουν σε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να χρησιμοποιούν καθημερινά τη φωτογραφία για να πουν μια ιστορία, να εκφράσουν συναισθήματα, απόψεις, ή ακόμα και καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Το smartphone ως «εργαλείο» έκφρασης και δημιουργικότητας

Το smartphone σου είναι πλέον η πιο εύκολη και άμεση λύση να απαθανατίσεις τις πιο όμορφες στιγμές σου. Για τους πιο ενθουσιώδεις, υπάρχουν μοντέλα όπως τα πιο σύγχρονα Apple iPhones που διαθέτουν απίστευτους φακούς και είναι σίγουρα το πρώτο που σκέφτεσαι όταν κάποιος σου λέει «έλα να τραβήξουμε μια φωτογραφία».

Τα smartphones με σχεδιασμό που εστιάζει στην κάμερα, όπως τα τετρακάμερα smartphones, παρέχουν ισχυρές φωτογραφικές δυνατότητες και μια πληθώρα εργαλείων για καταγραφή βίντεο και φωτογραφιών εκπληκτικής ποιότητας.

Παράλληλα, τα smartphones είναι ιδανικά για να βγάζεις τις καλύτερες selfies. Βόλτα στην πόλη, στην εξοχή, ή μια απόδραση στη θάλασσα. Όπου κι αν βρίσκεσαι, με ένα selfie stick θα μπορείς να τραβάς άνετα και με ασφάλεια selfies και φωτογραφίες με την παρέα σου. Παρέχει την κατάλληλη προέκταση, για εξαιρετικές φωτογραφίες από μοναδικές γωνίες, που δε θα μπορούσες να τραβήξεις απλώς κρατώντας το κινητό με το χέρι σου.

Ποιοτικό άλμα με μία φωτογραφική μηχανή

Οι σύγχρονες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές είναι πιο εύκολες στη χρήση και προσφέρουν μια πληθώρα προηγμένων λειτουργιών, που μπορούν να διευρύνουν τις φωτογραφικές φιλοδοξίες των χρηστών. Τεχνικές και πρακτικές με τις οποίες ήταν εξοικειωμένοι μόνο οι επαγγελματίες και οι καλλιτέχνες φωτογράφοι, σήμερα χρησιμοποιούνται όλο και πιο συχνά από τον μέσο χρήστη.

Εάν θέλεις να δημιουργήσεις και να μοιραστείς εντυπωσιακά πορτραίτα με απίστευτες λεπτομέρειες και παράλληλα να επεκτείνεις τις δεξιότητές σου στον τομέα της φωτογραφίας, μία φωτογραφική μηχανή DSLR ή μια Mirrorless θα σου ανοίξει νέους ορίζοντες. Χάρη στη δυνατότητα εναλλαγής φακών και την ευελιξία των χειροκίνητων ρυθμίσεων, οι μηχανές DSLR προσφέρουν την ελευθερία να παίρνεις γρήγορες, δημιουργικές αποφάσεις με μεγάλη ακρίβεια.

Καινοτομία σε compact μέγεθος

Εάν το ζητούμενο είναι μία μικρή και κομψή μηχανή επαγγελματικής ποιότητας, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις mirrorless προτάσεις. Είναι κομψές, με πολλές δυνατότητες σύνδεσης και εκπληκτική ποιότητα εικόνας. Έτσι, θα έχεις την ισχύ μιας DSLR σε ένα φορητό πακέτο.

Αντίστοιχα, μία μηχανή compact είναι η πιο ιδανική επιλογή για τις εξόδους σου στα πιο γραφικά σοκάκια της Πλάκας, είτε για τις διακοπές σου σε κάποιο μαγευτικό προορισμό. Με μία μηχανή compact θα απολαύσεις ευκολία χρήσης με εγγυημένα εξαιρετικά αποτελέσματα, που σου αφήνει την ελευθερία να επικεντρώνεσαι στις δημιουργικές σου συνθέσεις.

Εναλλακτικά, μπορείς να δημιουργήσεις τις πιο όμορφες αναμνήσεις με μία φωτογραφική μηχανή άμεσης εκτύπωσης. Φωτογράφισε και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχεις τη φωτογραφία εκτυπωμένη στα χέρια σου. Οι Instant cameras διατίθενται σε διάφορα εντυπωσιακά χρώματα.

Δημιουργικότητα σε κάθε δραστηριότητά σου με μία action cam

Οι action cameras είναι η ιδανική επιλογή για τον λάτρη της δράσης και της περιπέτειας. Είναι μικρές κι ελαφριές και μπορούν να τοποθετηθούν σε κράνη, ποδήλατα, μέρη του σώματος, ακόμα και σε κατοικίδια ζώα! Επιπλέον, μία κάμερα δράσης με αδιαβροχοποίηση, θα σου επιτρέψει να αποτυπώσεις και να μοιραστείς τις πλέον εντυπωσιακές λήψεις σε απαιτητικά και αφιλόξενα περιβάλλοντα. Ειδικά όταν έχεις στα χέρια σου μία από τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς όπως η action camera GoPro Hero9, τότε το όριο είναι μόνο ο ουρανός.

Με «σύμμαχο» έναν φωτογραφικό φακό

Είτε χρησιμοποιείς κατά κόρον το smartphone σου για να απαθανατίζεις και να μοιράζεσαι άμεσα τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής σου, είτε «ξετυλίγεις» τη δημιουργικότητά σου με μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, η  φωτογραφία αποτελεί πλέον ένα ισχυρό μέσο έκφρασης και επικοινωνίας. Και είναι ικανό να βοηθήσει στη διατήρηση της ψυχικής μας υγείας.

The post Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας με περισσότερη δημιουργικότητα appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα