Οριστικό τέλος στα δωρεάν παιχνίδια για το XBOX 360 μέσω της Gold συνδρομής!

Η παλαιότερη και πιο βασική συνδρομή της Microsoft για κατόχους κονσόλας XBOX είναι η Gold. Βέβαια, μπορεί να μην έχει το prestige και τη «χάρη» της πιο μοντέρνας υπηρεσίας της περίφημης Game Pass, όμως σαφώς αποτελεί την πιο φθηνή και προσιτή επιλογή για μία σειρά από υπηρεσίες και προνόμια για τους συνδρομητές της!

Αναλυτικότερα, προσφέρει ασφαλή, σταθερή και αξιόπιστη πρόσβαση σε ένα προηγμένο δίκτυο

online υπηρεσιών, ώστε να παίζεις ανταγωνιστικά ή συνεργατικά μέσω διαδικτύου, να έχεις φίλους και δυνατότητα για voice chat, να μπορείς να στριμάρεις και να μοιράζεσαι περιεχόμενο, να έχεις cloud saves, αλλά και πολλές εκπτώσεις και άλλες προσφορές στο Store.

Πάντως, το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της συνδρομής για πολλούς χρήστες είναι η μηνιαία προσφορά 4 δωρεάν παιχνιδιών (2 που είχαν κυκλοφορήσει για κονσόλα XBOX 360 και άλλα δυο που είχαν κυκλοφορήσει για κονσόλα XBOX One). Ειδικά πριν την έλευση του Pass, πολλοί από εμάς βάλαμε στη συλλογή μας πλήθος από αξιόλογα παιχνίδια και μάλιστα, κάποια από αυτά ήταν «διαμαντάκια». Ενδεικτικά, ας γίνει μία σύντομη αναφορά στα Bioshock Infinite, Rayman Legends, Dark Souls, Lost Planet, Dead Space, ενώ στη λίστα είναι και πολλά arcade games (αλλά και αρκετά ιστορικά γιαπωνέζικα, όπως το περίφημο Radiant Silvergun).

Φυσικά, με το backwards compatibility ακόμα και να έχεις μία από τις νεότερης γενιάς κονσόλες (XBOX Series X/S) και μπορείς να παίξεις ακόμα και τα πιο παλιά παιχνίδια που προσφέρθηκαν, αρκεί να τα είχες διεκδικήσει την κατάλληλη εποχή και όσο ήσουν συνδρομητής.

Δυστυχώς, κάτι θα αλλάξει από τον Οκτώβριο του 2022. Συγκεκριμένα, η Microsoft δεν θα προσφέρει πια videogames για XBOX 360 μέσα από την Gold (αλλά και τις «ανώτερες» συνδρομές Game Pass και Pass Ultimate). Δηλαδή, τα Games with Gold θα είναι μόνο δυο (όχι τέσσερα) και θα αφορούν τίτλους για την κονσόλα One! Μάλιστα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, όσα videogames έχουν ήδη αποκτηθεί μέσω της συνδρομής για το 360 θα παραμείνουν στη βιβλιοθήκη των χρηστών και θα υποστηρίζονται.

Καλώς ή κακώς όσο και να δυσαρεστεί κάποιους αυτή η είδηση, μην λησμονείς το γεγονός ότι το XBOX 360 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το μακρινό 2005 και όσο πετυχημένη κονσόλα και αν ήταν, μάλλον δεν έχει νόημα ύστερα από τόσα χρόνια να συνεχίσει η Microsoft να δίνει bonus παιχνίδια για μία κονσόλα 2 γενεών πίσω, ακόμη και αν ακόμα η κονσόλα, το λειτουργικό της και οι υπηρεσίες της υποστηρίζονται (για παράδειγμα υπάρχει ακόμα voice chat ή crossplay με τις νεότερες XBOX κονσόλες). Εν ολίγοις, τα χρόνια περνούν και ίσως μετά από καιρό προστεθούν στην Gold συνδρομή καθαρόαιμα παιχνίδια για κονσόλες Series X/S. Θα δείξει!

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: Xbox Series X, Xbox Series S.

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

The post Οριστικό τέλος στα δωρεάν παιχνίδια για το XBOX 360 μέσω της Gold συνδρομής! appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα